Dolores Felicia: ‘Ik ga komende lente eindelijk weer genieten van het zonnetje!’

Ze vond het lastig om de stap naar de Rositta Kliniek te nemen. Een aantal jaren later is ze superblij met het eindresultaat en vertelt ze dan ook met trots haar verhaal. Dit is Dolores. Zij is 26 lentes jong en in het dagelijks leven werkt zij als wijkverpleegkundige. In 2018 is zij naar de dokter gegaan omdat ze last had van rode plekken op haar wang, kaakgebied en kin. De huisarts stuurde haar door naar de dermatoloog. De dermatoloog twijfelde over welke huidaandoening Dolores precies had. Na het nemen van een biopt was het duidelijk. Dolores had last van Rosacea.

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE gezichtsscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN

Dermatoloog

‘In september 2018 begon ik aan een antibioticakuur. Ik moest maar liefst 10 weken lang elke dag mijn huid insmeren met hormoonzalf. In november stopte ik hiermee en moest ik aangeven hoe het ging.’ Net als bij veel anderen ging het goed met Dolores en haar antibiotica totdat ze stopte. ‘Na deze kuur werd mijn huidprobleem echt tien keer zo erg. Ik kreeg enorme jeuk en mijn rode plekken deden veel pijn.’

En als dat nog niet erg genoeg was, kreeg Dolores te horen dat de dermatoloog haar niet verder kon helpen. ‘Er was nog wel de optie van een enorm heftige kuur, maar hier stond ik zelf niet achter. Voor dit soort momenten is er maar één woord: wanhoop! Naast de pijn en jeuk, die elke dag erger werd, deed dit ook enorm veel met mijn zelfvertrouwen.’

Voeding en het weer

Na de dermatoloog ging Dolores naar een homeopaat om haar eetpatroon aan te passen. ‘Schoonheid komt tenslotte van binnenuit. Daarom is het belangrijk om te kijken wat je eet. De homeopaat adviseerde mij op bepaalde voedingsmiddelen te mijden. Dit heb ik voor lange tijd gedaan, maar helaas zonder resultaat.’ Daarbij heeft ze ook accupunctuur geprobeerd. Ook dit leverde niet het gewenste resultaat.

Naast dat voeding een bepaalde trigger was voor Dolores. Was het weer ook een trigger.  ‘De zon probeerde ik zoveel mogelijk te ontwijken. Zonnebrand zorgde daarbij ook nog eens voor ontstekingen.’ Dit werd een enorme uitdaging voor een wijkverpleegkundige die haar werk bijna altijd op de fiets deed. ‘Het roer moest dan ook écht om zodat ik mijn werk een beetje normaal kon uitvoeren.’

Rositta Kliniek

Na een enorme zoektocht op internet kwam ze de Rositta Kliniek tegen op google en Facebook. ‘Ik vond de stap maken naar de kliniek heel lastig. Ik kon weinig verhalen en reviews vinden. Ook de verdere informatie was schaars. In de Facebookgroep van de Rositta Kliniek zag ik wel dat mensen hun verhaal met elkaar deelden. Na lang wikken en wegen heb ik een afspraak gemaakt voor een gratis consult en beschouwde dit als mijn laatste redmiddel.’

Wil jij meer verhalen lezen van onze cliënten? Of heb jij een vraag die je graag zou willen stellen? Ga dan naar onze facebook groep(en): Rositta Kliniek Assen of Rosacea vrij door Rositta, stel je vraag aan ervaringsdeskundigen en ga in gesprek.

Het behandelingstraject in de Rositta Kliniek

Eerst heeft Dolores drie weken lang, vijf dagen per week een afspraak gehad in de Rositta Kliniek. Toen het beter ging met haar huid is dit teruggebracht naar één behandeling per twee weken. Dit duurde ongeveer twee maanden. ‘Ik heb dus een goede drie maand onder behandeling gestaan. Daarna was mijn Rosacea helemaal weg en ben ik nog wel een keer langs geweest, een half jaar later, voor controle.’

‘Het traject zelf was pittig! Zowel mentaal als fysiek. De behandelingen zijn zwaar en ook het zeer beperkte voedingsadvies was voor mij echt een uitdaging. De eerste twee weken voelde ik mij totaal niet op mijn gemak. Door mijn verleden had ik geen vertrouwen in dat de Rosacea zou verdwijnen.’ Toch was Dolores na drie maanden ‘Rosacea vrij’.  ‘Ik heb de zomer na het traject ontzettend moeten opletten voor de zon. Ik kreeg dan soms ook wel weer plekjes. Gelukkig had ik een coverstick en kon ik de plekjes zelf dagelijks behandelen met de adviezen van de Rositta Kliniek. Ik merk dat mijn huid elk jaar weer een stukje sterker wordt en ook steeds meer kan hebben. Komend lente ga ik dan ook eindelijk weer eens genieten van het zonnetje!’

Deel je (rosacea)verhaal

Na een lang en soms slopen traject is Dolores enorm blij met het eindresultaat. ‘Ondanks alles zou ik de Kliniek zeker aanraden. Het traject is pittig, maar achteraf elke minuut waard!’ Ook adviseert Dolores iedereen om na het traject zorgvuldig met de huid om te gaan. ‘Na het traject moet je rustig dingen opbouwen. Je voeding, het aantal zonuren en je moet niet vergeten je huid te verzorgen. Ik heb tot een jaar na mijn behandeling de coverstick dagelijks gebruikt. Het blijft dus heel goed opletten en luisteren naar je huid. Heb er vertrouwen in, al heeft je huid ook tijd nodig om te herstellen.’

Dolores Felicia voor en na foto’s

De reden waarom Dolores haar verhaal deelt is duidelijk. ‘Toen ik op zoek was naar een effectieve behandelmethode, waren er maar weinig praktijkverhalen van de Rositta Kliniek. Ik ben dan ook van mening dat iedereen zijn of haar verhaal moet delen. In de facebookgroepen, als review op de site of misschien wel in een interview als deze. Waar je je zelf natuurlijk goed bij voelt. Hoe meer succesverhalen er gedeeld worden, hoe meer mensen er behandeld kunnen worden aan deze verschrikkelijke huidaandoening’ eindigt Dolores haar verhaal.

Ben jij ook toe aan verandering en wil jij iets doen aan jouw probleemhuid? Plan hieronder een vrijblijvende afspraak in en maak GRATIS  een gezichtsscan.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN