‘Rosacea en SLE. Door de Rositta kliniek in elk geval 1 zorg minder.’

Jedidja haar verhaal is anders dan anders. Naast Rosacea is er ruim 8 jaar geleden ook SLE bij haar geconstateerd. SLE is aan auto-immuunziekte die ook nog eens haar huid verslechtert. Twee jaar lang heeft ze prednisolon geprobeerd en het ging af en aan met haar gezicht. De dermatoloog verwees haar uiteindelijk naar de Rositta Kliniek.  In dit interview vertelt Jedidja haar verhaal en waarom het leven zo veel leuker is zonder Rosacea.

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE gezichtsscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN

Rosacea en meer…

Jedidja van Asselt-Veenhuizen heeft het niet getroffen. Naast SLE en Rosacea heeft ze nog vele andere aandoeningen. Hierdoor is zij afgekeurd. ‘Ik kom oorspronkelijk uit de zorg. Ik vind het dan ook verschrikkelijk om niet te kunnen werken. Per dag moet ik 30 verschillende pillen nemen voor van alles en nog wat. Ook gebruik ik insuline tegen mijn diabetes en krijg ik iedere donderdag een Belimumab injectie.’ Het UMCG in Groningen heeft dit zware traject van Jedidja dan ook op zich genomen.

Ondanks al deze aandoeningen stond het voor Jedidja vast iets aan haar gezicht te doen. ‘Mensen keken altijd heel raar mijn kant op. Ik wist ook wel dat ik anders was dan anders, maar ik kon er gewoon niks aan doen.’  Voor Jedidja was het niet alleen pijnlijk van buiten, maar ook vanbinnen. ‘Al die ontstekingen doen echt enorm pijn. Niet alleen voor je zelfvertrouwen, maar het brandt, jeukt en zwelt op. En dat elke dag weer! Ik verontschuldigde mij altijd voor mijn ‘hoofd’ en op dagen dat het heel erg pijn deed bleef ik gewoon binnen.’

Doorverwijzing van de Dermatoloog

De dermatoloog verwees Jedidja uiteindelijk door naar de Rositta Kliniek. ‘Ik was er helemaal klaar voor. Ik wist van tevoren dat het traject zwaar zou zijn, maar ik ben ondertussen wel wat gewend.’ Niet alleen Jedidja haar gezicht is verbeterd door ons behandeltraject. ‘Dit rosacea dieet werkte niet alleen voor mijn gezicht. Ook mijn gewicht is naar beneden gegaan. Achteraf is Jedidja dan ook enorm blij dat ze het traject is aangegaan. ‘Het leven is zoveel leuker zonder Rosacea!’

Voor altijd dankbaar

‘Ik ben de Rositta Kliniek voor eeuwig dankbaar. Niet alleen omdat mijn gezicht er weer een stuk beter uit ziet. Ook omdat er altijd een prettige sfeer was. Er loopt heel leuk personeel rond en zij hebben mij mentaal ook geholpen om een stuk zelfvertrouwen (terug) te krijgen.’ Wel verbaast Jedidja zich over het feit dat deze behandelmethode niet wordt vergoed door de verzekering. ‘Door al mijn aandoeningen, moet ik jaarlijks ook écht veel geld betalen aan zorg. Dat deze behandeling niet wordt vergoed door mijn verzekering is dan ook onbegrijpelijk. Zeker omdat ik weet dat andere dingen, waar ik last van heb, wel (volledig) vergoed worden door zorgverzekeraars. Het is niet iets om over te klagen. Ik ben blij dat ik Rosacea vrij ben, maar ik blijf het toch apart vinden.’

Ben jij ook toe aan verandering en wil jij iets doen aan jouw probleemhuid? Plan hieronder een vrijblijvende afspraak in en maak GRATIS  een gezichtsscan.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN