De rosaceabehandeling van Esin

“Ik kon nog geen seconde in de spiegel kijken…”

Rosacea en acne? In de puberteit kreeg ik last van bultjes op mijn wangen. Als snel was het duidelijk dat ik rosacea én acne had. Ik hoopte dat het na mijn puberteit zou verdwijnen, maar helaas… Toen heb ik van alles geprobeerd. Dit hielp zo nu en dan, maar de rosacea kwam twee keer zo hard terug. Esin vroeg zich af hoe haar gezicht ooit weer ‘normaal’ kon worden.

Esin Tulgar-Celik is geboren en getogen in Brabant. Sinds 2019 woont zij samen met haar partner en kat in Arnhem. In het dagelijks leven is Esin jurist, wandelt ze graag en brengt ze graag tijd door met familie en vrienden. In haar pubertijd besloot ze wat aan haar rosacea te doen en probeerde ze verschillende dingen, waaronder een antibioticakuur. Na het stoppen met de kuur verergerde haar rosacea en acné en daarom besloot Esin verder op onderzoek te gaan. “Ik was ervan overtuigd dat mijn rosacea van binnenuit kwam. Ik ben toen vitaminepillen gaan slikken, zoals visolie, en ik had een afspraak gemaakt voor een bloedtest.”

Rosacea en weersveranderingen

Net als bij vele andere mensen met rosacea en acne, werd Esin haar rosacea erger bij de wisseling van jaargetijden. “Het werd het ergst in maart 2020 en in oktober 2020.  De wisseling van warm naar koud weer en vice versa kon mijn huid echt niet tegen. Ik werd steeds onzekerder en kon geen seconde in de spiegel kijken zonder in tranen uit te barsten. Verschrikkelijk vond ik het! Ik kon de roodheid camoufleren met mijn make-up, maar zodra dit eraf ging werd ik weer verdrietig. In oktober 2020 ben ik dan ook direct begonnen met de behandeling bij de Rositta Kliniek!”

Is er een oplossing voor mijn rosacea en acnehuid?

Esin kwam lang geleden de Rositta Kliniek online al tegen. “Toen zat er alleen nog een vestiging in Assen. Ik heb er toen niet al teveel tijd aan geschonken, omdat ik nog in Brabant woonde. Uiteraard was ik ook heel sceptisch over alle verhalen die rondgingen. Uiteindelijk, in oktober 2020, toen de rosacea weer super heftig terugkwam, zei mijn vader: “Esin, jij moet gewoon naar de Rositta Kliniek.” Voor mij was dit het laatste station.”

Ik heb direct een afspraak bij de Rositta Kliniek gemaakt voor een gratis gezichtsscan en oriënterend gesprek. De gezichtsscan heeft Esin over de drempel gehaald. “Ik kon al vrij snel terecht voor een intake. Op de scan kon ik alles zien. Ik was zo geschrokken van de onderlaag van mijn huid, dus ik besloot dan ook om direct te gaan starten. Ik kon binnen twee weken al beginnen.”

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE gezichtsscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN

Dé rosaceabehandeling

Op 26 oktober 2020 begon Esin aan haar traject in Arnhem, want inmiddels had de Rositta Kliniek daar ook een kliniek geopend. “Vanwege de slechte conditie van mijn huid, heeft de behandeling langer geduurd dan gemiddeld. Mijn huidtherapeut heeft veel werk aan mij gehad, haha. Ik ben haar dan ook super dankbaar voor alles. Ze gaf nooit op en pas na twaalf weken ben ik gaan afbouwen naar één keer in de week een behandeling en na 24 weken één keer in de twee weken.”

“Wie zegt dat het behandeltraject makkelijk is, liegt! Iedereen ervaart het op zijn of haar eigen manier. Maar ik kan mij niet voorstellen dat iemand dit gemakkelijk vindt. Je moet er veel tijd en moeite in steken. Persoonlijk vond ik de eerste drie weken het pittigst. Met name de pijn en het aanpassen van het dieet. In de eerste weken krijg je ook een zichtbare korrel op. Dat maakte me soms onzeker, maar ik wist waar ik het voor deed.”

 

Behandeltraject afgerond

Het behandeltraject met Esin is in 2021 volledig afgerond. Sindsdien komt ze af en toe langs ter controle. In 2022 is Esin moeder geworden van een prachtige zoon. Tijdens de zwangerschap hield haar huid zich rustig. Alleen haar kin is soms iets ontstekingsgevoelig, maar ze weet hoe hier mee om te gaan en dat het op den duur ook weer verdwijnt. Daarnaast kan ze altijd bij ons terecht voor een controleafspraak.

Tevreden klant

Op de vraag of Esin de Rositta Kliniek aan zou bevelen, antwoordt ze: “100% zeker!” En ze vervolgt: “Ken je huid en wacht niet te lang met het behandelen. Als je het traject besluit te volgen, luister goed naar de therapeuten. Het is belangrijk om niet alleen te behandelen, maar ook je dieet aan te passen en skincare producten te gebruiken. Het is een pittig traject! Ik kon dit nog goed combineren met mijn werk, maar ik kan mij voorstellen dat niet iedereen dat kan. Je moet er zelf ook veel tijd en energie in steken. Het is belangrijk om dat te communiceren. En vergeet niet, je bent nooit alleen! De Facebookpagina en -groepen van de Rositta Kliniek hebben mij enorm (mentaal) geholpen. Hier kon ik met mensen in gesprek en ontdekte ik dat er nog zoveel meer mensen zijn die lijden onder deze verschrikkelijke huidaandoening.

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE gezichtsscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN