‘Rosacea en acné. Ik kon nog geen seconde in de spiegel kijken..’

Rosacea en acné? In de puberteit kreeg ik last van bultjes op mijn wangen. Als snel was het duidelijk dat ik rosacea én acné had. Ik hoopte dat het na mijn puberteit zou verdwijnen, maar helaas… Toen heb ik van alles geprobeerd. Dit hielp zo nu en dan, maar de rosacea kwam 2 keer zo hard terug. Hoe gaat mijn gezicht ooit weer ‘normaal’ worden?

Esin Tulgar-Celik is geboren en getogen in Brabant. Sinds 2019 woont zij samen met haar partner en kat in Arnhem. In het dagelijks leven is Esin jurist, wandelt ze graag en brengt ze graag tijd voor met familie en vrienden. Na in haar pubertijd e.e.a. geprobeerd te hebben en na het volgen van een antibioticakuur, die na het stoppen haar rosacea en acné misschien wel verergerde, besloot Esin verder op onderzoek te gaan. ‘Ik was ervan overtuigd dat mijn rosacea van binnenuit kwam. Ik ben toen vitaminepillen gaan slikken zoals visolie en ik had een afspraak gemaakt voor een bloedtest.’

Rosacea en weersveranderingen

Net als bij vele andere mensen met rosacea en acné, werd Esin haar rosacea erger bij de wisseling van jaargetijden. ‘Het werd het ergst in maart 2020 en in oktober 2020.  De wisseling van warm naar koud weer en vice versa kon mijn huid echt niet tegen. Ik werd steeds onzekerder en kon geen seconde in de spiegel kijken zonder in tranen uit te barsten. Verschrikkelijk vond ik het! Ik kon de roodheid camoufleren met mijn make-up, maar zodra dit eraf ging werd ik weer verdrietig. In oktober 2020 ben ik dan ook direct begonnen met de behandeling!’

Is er een oplossing voor mijn rosacea en acné huid?

Esin kwam lang geleden de Rositta Kliniek online al tegen. ‘Toen zat er alleen nog een vestiging in Assen. Ik heb er toen niet al te veel tijd aan geschonken omdat ik nog een Brabant woonde. Uiteraard was ik ook heel sceptisch over alle verhalen die rondgingen. Uiteindelijk in oktober 2020, toen de rosacea weer super heftig terugkwam, zei mijn vader: Esin, jij moet gewoon naar de Rositta Kliniek… Voor mij was dit het laatste station.

Ik heb direct een afspraak bij de Rositta Kliniek gemaakt voor een gratis gezichtsscan en oriënterend gesprek. De gezichtsscan heeft Esin over de drempel gehaald. ‘Ik kon al vrij snel terecht voor een intake. Op de scan kon ik alles zien. Ik was zo geschrokken van de onderlaag van mijn huid, dus ik besloot dan ook om direct te gaan starten. Ik kon binnen twee weken al beginnen.’

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE gezichtsscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN

Dé rosacea behandeling

Op 26 oktober 2020 begon Esin aan haar traject in Arnhem. ‘Vanwege de slechte conditie van mijn huid, heeft de behandeling langer geduurd dan gemiddeld. Mijn huidtherapeute Iris heeft veel werk aan mij gehad, haha. Ik ben haar dan ook super dankbaar voor alles. Ze gaf nooit op en pas na 12 weken ben ik gaan afbouwen naar één keer in de week een behandeling en na 24 weken één keer in de twee weken.

Wie zegt dat het behandeltraject makkelijk is, liegt! Iedereen ervaart het op zijn of haar eigen manier. Maar ik kan mij niet voorstellen dat iemand dit gemakkelijk vindt. Je moet er veel tijd en moeite in steken. Persoonlijk vond ik de eerste drie weken het pittigst. Met name de pijn en het aanpassen van het dieet. In de eerste weken krijg je ook een zichtbare korrel op. Ik heb mij de eerste paar weken dan ook niet buiten vertoond. Pas in week vier voelde ik me weer zelfverzekerd genoeg om naar buiten te gaan.’

Mijn rosacea en acné huid is zo goed als genezen

Momenteel staat Esin nog onder behandeling. Haar behandelplan is afgebouwd naar één keer in de twee à drie weken een afspraak. ‘Ik krijg nog steeds wel eens hier en daar een puistje. Maar dat ligt meer aan mij en mijn chocoladeverslaving. Eigen schuld dikke bult zou ik maar zeggen. Ik vind het totaal niet erg, want het strekt snel ook weer bij. Wel heb ik nog last van couperose op voornamelijk mijn linkerwang. Die gaan we nog behandelen!’

Tevreden klant

Op de vraag of Esin de Rositta Kliniek aan zou bevelen antwoord ze: ‘100% zeker! Ken je huid en wacht niet te lang met het behandelen. Als je het traject besluit te volgen, luister goed naar de therapeuten. Het is belangrijk om niet alleen te behandelen, maar ook je dieet aan te passen en skincare producten te gebruiken. Het is een pittig traject! Ik kon dit nog goed combineren met mijn werk, maar ik kan mij voorstellen dat niet iedereen dat kan. Je moet er zelf ook veel tijd en energie in steken. Het is belangrijk om dat te communiceren. En vergeet niet, je bent nooit alleen! De facebookpagina en groepen van de Rositta Kliniek hebben mij enorm (mentaal) geholpen. Hier kon ik met mensen in gesprek en ontdekte ik dat er nog zoveel meer mensen zijn die lijden onder deze verschrikkelijke huidaandoening.

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE gezichtsscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN