Rosacea en koud weer. Tips!

De rosaceahuid is gevoelig voor koud weer, harde wind en vooral temperatuurswisselingen. Het winterweer kan voor de ‘flushes’ en ‘flare-ups’ zorgen.

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die je herkent aan rode wangen/neus, branderigheid, jeuk en bultjes. De roodheid kan soms plotseling erger worden, dit heet flushing. Dit kan komen door temperatuurswisselingen, voeding, stress, sport of alcohol.

Rosacea en koud weer

In de winter hebben mensen met rosacea vaak extra last. Dit komt door de verschillende temperatuurswisselingen. In de winter ga je natuurlijk vaak van de koude buitenlucht naar een warme binnenruimte. Hierdoor worden de bloedvaatjes wijder en dit zorgt weer voor meer roodheid.

Ook zorgt wind in combinatie met kou voor extra roodheid. Soms ontstaan er ook rode bultjes en ontstekingen.

Tips voor de rosaceahuid in de winter

  1. Draag een sjaal van zijde om je gezicht te beschermen tegen de wind en kou. Hierdoor zal je huid niet uitdrogen.
  2. Hydrateer en voed je huid extra. Door het koude weer wordt je huid snel droog, dus hydrateer de huid extra.
  3. Vermijd irriterende stoffen zoals wol en polyester. Kies voor zijde stoffen of licht katoen.
  4. Smeer je huid in met SPF. De schadelijke straling is het hele jaar aanwezig, dus ja ook in de winter!
  5. Draag meerdere laagjes kleding zodat je je makkelijk kunt aanpassen aan de temperaturen.
  6. Blijf uit de buurt van hete open haarden en radiatoren of verlaag de thermostaat, zodat je niet ineens een opvlamming krijgt.
  7. RELAX. Je mentale gezondheid beïnvloedt je huid enorm, dus probeer stress zoveel mogelijk te vermijden. Slaap voldoende, ga de natuur in en zorg goed voor jezelf.

Rosacea behandelen

De tips hierboven zullen je helpen om de rosacea een beetje onder controle te houden. Om rosacea weg te krijgen heb je toch echt behandelingen nodig. Behandelingen die de huid van binnenuit laten herstellen. Hierdoor zal je huidweerstand opgebouwd worden en zullen de klachten weg gaan.

Tijdens onze rosaceabehandelingen verwijderen we de ontstekingen, bestrijden we de demodexmijt en bouwen we de huidweerstand weer op. Onze methode is een combinatie van gezichtsbehandelingen, producten en een voedingsadvies.

Heb je last van rosacea en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een gratis huidscan + consult aan. Wij helpen je graag!