Rode wangen: Wat kun je er tegen doen?

Rode wangen, veel van ons hebben daar wel eens last van. Een ‘gezond’ kleurtje is leuk, maar het kan ook erg vervelend worden. Als het bijvoorbeeld vaak voorkomt of knal rood wordt.

Hoe ontstaat het eigenlijk en wat kun je er tegen doen? Dat vertellen wij je hieronder.

Hoe ontstaan rode wangen?

Rode wangen kunnen ontstaan door meerdere factoren. Het kan tijdelijk zijn, maar ook permanent. De roodheid ontstaat doordat oppervlakkige vaten in de huid verslapt worden en vervolgens uitzetten. Zo ontstaat de rode kleur. Andere oorzaken zijn:

  • Hormonen
  • Aanleg
  • Alcoholgebruik
  • Zon
  • Stress
  • Temperatuurverschillen
  • Demodex
  • Voeding

Rosacea en rode wangen

Heb je last van aanhoudende roodheid op de wangen? Dan is de kans groot dat je rosacea hebt. Rosacea kenmerkt zich namelijk onder andere door blozen en aanhoudende roodheid op de wangen en neus.

Rode wangen rosacea

Wat te doen tegen rode wangen?

Bij iedereen is de oorzaak anders. De één krijgt rode wangen van temperatuurverschillen en de ander van verkeerde voeding. Dit betekent ook dat er niet één oplossing is. Het is belangrijk om erachter te komen wat jouw trigger is en die vervolgens te matigen/vermijden. Merk je dat je rood wordt tijdens stressvolle periodes? Probeer dan stress te vermijden. Merk je dat je rood wordt na het eten van bepaalde voeding? Vermijd dan die voeding.

De factor demodex is vaak de grote boosdoener voor rode wangen en roodheid in het gezicht. Deze factor kan je helaas niet zomaar vermijden. De demodexmijt moet verwijdert worden, zodat de mijt in minder grote aantallen aanwezig is op de huid. Wij treffen vaak grote hoeveelheden demodexmijten aan op de rosacea huid en bestrijden deze mijt tijdens onze behandeling.

Naast het bestrijden van de demodexmijten zoeken wij tijdens de behandeltraject samen naar de persoonlijke triggers. Deze vermijden we tijdelijk en als de huidweerstand is opgebouwd (door de behandelingen) beginnen we weer met de huid blootstellen aan de trigger. Je zal merken dat je huid genoeg weerstand heeft opgebouwd om de trigger aan te kunnen. Dit betekent geen roodheid meer!

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken met één van onze huidtherapeuten? Maak dan via onderstaande knop een afspraak voor een gratis huidscan + consult. Of bel naar 088-767 48 82.