Rositta Methode Rositta Methode mobiel

Rosacea Behandeling

Met onze rosacea behandeling kunnen wij iets aan uw rosacea doen.

De Rositta methode

met een team van professionals

Huidspecialist Rositta Kaijser heeft voor het behandelen van rosacea een unieke methode ontwikkeld. Het is een veilige en doeltreffende methode voortgekomen uit jarenlange ontwikkeling, kennis en kunde. De rosacea huid wordt als het ware ‘gereset’ met als resultaat een blijvend klachtenvrij gezicht bij bijna alle cliënten.

De behandeling is gericht op het verwijderen van de ontstekingsreacties, het bestrijden van demodexmijt en het opbouwen van de huidweerstand. Zodra de huid rustig is kunnen eventuele achtergebleven chronisch verwijde bloedvaatjes worden behandeld. Naast het volgen van een op maat gemaakt behandelplan worden leefstijladviezen gegeven.

Deze adviezen zijn gebaseerd op het vermijden van de zogeheten ‘triggers’ die rosacea (waaronder ook demodexmijt en huiduitslag) kunnen uitlokken of verergeren en op persoonlijke huidverzorging.

Rositta Kaijser Tekening
Huidscan Rositta Kliniek Huidscan Rositta Kliniek

Het begint bij een huidscan

Tijdens het consult wordt u gezien door een specialist en worden er meerdere scans van uw gezicht gemaakt. Aan de hand van deze scans wordt een zorgvuldige analyse gemaakt en gekeken of uw huidaandoening een indicatie is voor behandeling met De Rositta Methode®.

Indien dit het geval is, wordt het intensieve behandeltraject met u doorgesproken. Er wordt uitleg gegeven over de aard van de behandeling, de behandelduur, mogelijke huidreacties en neveneffecten.

Verder krijgt u instructies welke voedings- en leefstijladviezen u tijdens de behandeling in acht moet nemen.

Rositta Lotion

De behandeling

Met onze rosacea behandeling kunnen wij iets aan uw rosacea doen. Rosacea is een chronische huidaandoening die veel voorkomt, 3 tot 4% van de bevolking heeft er mee te maken. Opvallend is de roodheid die meestal op beide wangen zichtbaar is. In verdere stadia kunnen bloedvaatjes uitzetten (couperose), papels en pustels verschijnen en uiteindelijk kan rhinophyma ontstaan, waarbij de neus gaat vervormen. Rosacea kan  sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven, mede omdat het primair in het gezicht plaatsvindt. De oorzaak van rosacea is tot op heden niet bekend, wel zijn er verergerende factoren zoals bepaalde voedingsmiddelen en alcohol. Er is een reeks van behandelingen tegen rosacea. Deze kunnen goed aanslaan maar vaak keert de rosacea terug.

Persoonlijke benadering

want we weten wat het met u doet

Tijdens het consult wordt u gezien door een specialist en worden er meerdere scans van uw gezicht gemaakt. Aan de hand van deze scans wordt een zorgvuldige analyse gemaakt en gekeken of uw huidaandoening een indicatie is voor behandeling met De Rositta Methode®. Indien dit het geval is, wordt het intensieve behandeltraject met u doorgesproken. Er wordt uitleg gegeven over de aard van de behandeling, de behandelduur, mogelijke huidreacties en neveneffecten. Verder krijgt u instructies welke voedings- en leefstijladviezen u in acht moet nemen.

Afspraak Maken