Ervaringen

De ervaringen met de Rositta Kliniek van andere specialisten, zoals dermatoloog Wim Venema, ontdekken? Je leest het in zijn verhaal hieronder:

Dermatoloog Wim Venema

In 2005 heb ik mijn opleiding tot dermatoloog aan het UMCG te Groningen afgerond. Sinds 2006 werk ik met veel plezier in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. Rosacea is een aandoening die redelijk goed te behandelen is, bij een deel van de patiënten echter is dat niet afdoende en blijven de klachten aanhouden. 10 Jaar geleden ben ik met Rositta in contact gekomen. Een patiënt was door haar behandeld en bleef jarenlang vrijwel klachtenvrij. Sindsdien wijs ik patiēnten regelmatig door.

Waaruit bestaat Rosacea

Rosacea is een chronische aandoening waarvan de exacte oorzaak niet bekend is. De huidafwijkingen bestaan uit verwijde vaatjes – roodheid – en ontstekingen in het gezicht, die op jeugdpuistjes kunnen lijken. Er wordt wel gedacht dat vaatverwijding aanleiding geeft tot het ontstaan van een onstekingsproces en dat de demodex mijt (een micro-organisme op de huid) een rol speelt in het ontstaan of het onderhouden van de klachten.

Ook blijken producten die gericht zijn tegen de staphylococcus aureus effectief, waarmee het lijkt dat deze bacterie ook een rol speelt. Er zijn dus meerdere, deels onbekende factoren die de aandoening beïnvloeden. Een van de veel voorkomende vervelende bijkomstigheden is zonlichtintolerantie. Met de behandelingen die wij als dermatologen tot onze beschikking hebben kunnen wij een deel van de rosacea patiënten prima helpen. Ook leefregels kunnen de klachten sterk beïnvloeden.  Soms is rosacea op die manier niet goed onder controle te krijgen.

Blij verrast

Ik was dan ook erg verrast toen in 2007 een patiënte die eigenlijk alle mogelijke behandelingen had gekregen zonder afdoende effect mij meldde dat zij was genezen door Rositta. Uiteraard had ik de nodige scepsis en vroeg haar bij mij langs te komen. Haar gezicht was helemaal schoon van ontstekingen en ook de roodheid in haar gelaat was substantieel verbeterd. Ik heb haar enige tijd gevolgd maar ook na drie maanden en één jaar bleef haar huid rustig zonder dat de behandeling herhaald moest worden.

Ik heb toen contact gezocht met Rositta en gevraagd wat haar geheim is, zij wilde dat mij niet vertellen. Eerlijk gezegd vond ik dat natuurlijk heel lastig juist omdat ik niet van kwakzalverij houd. In de jaren daarna heb ik toch met enige regelmaat uitbehandelde patiënten naar haar doorverwezen. Stuk voor stuk waren zij zeer blij met het resultaat.  Begin dit jaar heeft Rositta mij onder geheimhouding de receptuur die zij in haar behandeling toepast verteld. Dit heeft mij zeker gerustgesteld.

Old school dermatologie

Eigenlijk past Rositta de ingrediënten toe die wij als dermatologen 20 en meer jaren geleden gebruikten. Vandaag de dag worden wij niet meer met deze kneepjes van het vak opgeleid. Eigenlijk maakt Rositta dus gebruik van de “old school” dermatologie waarbij zij de concentraties en samenstellingen vanuit haar uitgebreide ervaring heeft geoptimaliseerd. In mijn ogen is deze combinatie samen met de zeer intensieve behandeling op maat de reden dat er een soort reset van het rosacea-proces optreedt en deze vervelende aandoening dus eigenlijk wel te genezen is.

In mijn praktijk maak ik patiënten die niet goed met de door mij toepaste, gebruikelijke middelen onder controle te krijgen zijn attent op haar behandeling. Daarnaast kan ik mij natuurlijk ook voorstellen dat er mensen zijn die aan deze aandoening lijden die helemaal niet voor het reguliere, medische, pad kiezen maar meteen voor de behandeling van Rositta. Ik wil Rositta veel succes wensen met het verder ontwikkelen van haar efficiënte behandeling en zal haar steunen waar nodig.

KLANTEN VERTELLEN

 

NIET ALLES KUNNEN VINDEN WAT JE ZOCHT?

Neem contact met ons op!
Nationaal centrum voor Rosacea in Assen
Bel ons
Gratis consult