Heb ik rosacea?

Ongeveer 5% tot 6% van de bevolking heeft rosacea

Heb ik rosacea?

Heb je last van een rood gezicht? Wordt jouw gezicht plotseling rood en warm én ontstaan er rode plekken die je niet kunt verklaren? Of heb je een rood en warm gezicht met daarbij puistjes en/of bultjes? Het kan heel goed zijn dat dit de symptomen zijn van rosacea of acne-rosacea.

Heb je wel eens gezocht naar rosacea foto’s en zijn die passend bij jouw symptomen en herken jij je hierin? Vul dan de testvragen hieronder in en test of je rosacea hebt. Onze testvragen zijn een handige manier om te controleren of je vermoedens kloppen.

Een huidaandoening is vervelend en kan sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven, mede omdat de aandoening in het gezicht zit. Door de zichtbaarheid van de aandoening brengt het vaak psychologische klachten met zich mee. Mensen met rosacea kunnen zich beperkt voelen in hun handelen en het kan het zelfvertrouwen wegnemen. Een behandeling die ervoor zorgt dat de ernst duidelijk afneemt kan de kwaliteit van leven verbeteren en het zelfvertrouwen weer terugbrengen.

Tijdens ons gratis gezichtsconsult kijkt één van onze specialisten naar wat de oorzaak van rosacea bij jou zou kunnen zijn. Stress kan namelijk een grote rol spelen bij rosacea én daardoor rode vlekken in het gezicht veroorzaken. Maar het kan ook komen door bepaalde voedingsmiddelen. Dit is een van de redenen waarom een deel van onze behandeling uit een ‘rosacea-dieet’ bestaat.

 

Doe de rosaceatest

Heb je rode wangen of rode vlekken in het gezicht?(Vereist)
Heb je soms gloeiende wangen?(Vereist)
Als je een rosaceafoto ziet, herken je je eigen gezicht er ook in?(Vereist)
Ervaar je veel stress?(Vereist)
Reageert je gezicht op warmte of kou (bijvoorbeeld een warme douche of vrieskou buiten) door bijvoorbeeld snel rood te worden of gloeiende wangen?(Vereist)
Wordt je gezicht snel rood als je een alcoholisch of heet drankje hebt gedronken of een sterk/pittig gekruid gerecht hebt gegeten?(Vereist)
Heb je vaak last van prikkende en/of bloeddoorlopen ogen?(Vereist)
Heb je kleine zichtbare bloedvaatjes aan de buitenkant van de huid in je gezicht?(Vereist)