Heb ik rosacea?

Ongeveer 5% tot 6% van de bevolking heeft rosacea

Heb ik rosacea?

Heb je last van een rood gezicht? Of wordt je gezicht plotseling rood en warm, ontstaan er rode vlekken in het gezicht en heb je soms gloeiende wangen? Of heb je een rood en warm gezicht met daarbij puistjes en/of bultjes? Dan zou dit rosacea of acne-rosacea kunnen zijn.

Bekijk je ook weleens rosacea foto’s en herken je de symptomen van de foto? Vul de testvragen hieronder in en test of je rosacea hebt.

Tijdens een gratis intakegesprek wordt er gekeken naar wat de oorzaak van rosacea bij jou zou kunnen zijn. Stress kan een grote rol spelen bij rosacea en rode vlekken in het gezicht veroorzaken, maar ook bepaalde voedingsmiddelen. Dat is de reden dat een deel van onze behandeling uit een soort ‘rosacea-dieet’ bestaat.

Doe de rosaceatest


Heb je rode wangen of rode vlekken in het gezicht?(Vereist)
Heb je soms gloeiende wangen?(Vereist)
Als je een rosaceafoto ziet, herken je je eigen gezicht er ook in?(Vereist)
Ervaar je veel stress?(Vereist)
Reageert je gezicht op warmte of kou (bijvoorbeeld een warme douche of vrieskou buiten) door bijvoorbeeld snel rood te worden of gloeiende wangen?(Vereist)
Wordt je gezicht snel rood als je een alcoholisch of heet drankje hebt gedronken of een sterk/pittig gekruid gerecht hebt gegeten?(Vereist)
Heb je vaak last van prikkende en/of bloeddoorlopen ogen?(Vereist)
Heb je kleine zichtbare bloedvaatjes aan de buitenkant van de huid in je gezicht?(Vereist)