Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Het verschil tussen couperose en rosacea. Het is beide een huidaandoening. Ze worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar eigenlijk zijn ze nogal verschillend. We beginnen maar eens met het uitleggen van beide huidaandoeningen.

Rosacea

Rosacea is een huidprobleem met (felle) roodheid en puistjes in het gezicht. Het is chronisch, maar niet besmettelijk. Het komt voornamelijk voor op de neus en wangen.

Het gaat vaak gepaard met ontstekingen. Rosacea kenmerkt zich door branderigheid, huidvergroving en hevige opvlammingen van roodheid. Ook kunnen de ogen branderig en rood worden.

‘ZO ROOD ALS EEN ROOS’

betekenis rosacea

Couperose

Couperose is een huidprobleem waarbij de bloedvaatjes in het gezicht erg goed zichtbaar zijn. Dit kan leiden tot rode wangen. Het is eigenlijk een netwerk van gesprongen bloedvaatjes. De oorzaak hiervan is vaak het dunner worden van de huid of verzwakkende vaatwanden.

Couperose kan voorkomen op de wangen, neus, kin en voorhoofd.

Het verschil

Het verschil tussen couperose en rosacea is dat rosacea vaak gepaard gaat met meerdere klachten, zoals branderigheid of puistjes, en couperose alleen gesprongen bloedvaatjes zijn.

 

Behandeling couperose en rosacea

Het begint bij een huidscan. Tijdens het consult wordt u gezien door een specialist en worden er meerdere scans van uw gezicht gemaakt. De scan wordt gedaan met de Observ. Deze maakt een huidscan van 6 huidlagen en laat een hoop zien.

Een huidanalyse is erg belangrijk om te maken. Zo kunnen onze huidtherapeuten beter advies geven en een persoonlijk behandel plan maken.

Onze methode is door jarenlange ervaring verfijnd tot een combinatie van intensieve behandelingen aan het gelaat, een aangepast dieet en verzorgende producten.

Wij kiezen voor een persoonlijke benadering. Uw zorgen, wensen en verwachtingen zijn voor ons heel belangrijk.

Je kunt geen reacties geven