Rosacea Rosacea

Rosacea Chronische huidaandoening

Ongeveer 3 tot 4% van de bevolking heeft rosacea

Chronische Huidaandoening

Rosacea is een chronische, veel voorkomende huidaandoening. Ongeveer 3 tot 4% van de bevolking heeft er mee te maken. Opvallend is de roodheid die meestal op beide wangen zichtbaar is. In verdere stadia kunnen bloedvaatjes uitzetten (couperose), papels en pustels verschijnen. Uiteindelijk kan er rhinophyma ontstaan. Hierbij gaat de neus vervormen.

De huidaandoening kan sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven, mede omdat het primair in het gezicht plaatsvindt. Hierdoor brengt deze huidaandoening vaak ook psychologische gevolgen met zich mee. Mensen met rosacea kunnen zich beperkt voelen in het maken van afspraken en tijdens hun sociale contacten. Ook kan het zelfvertrouwen afnemen. Een behandeling waardoor de ernst van rosacea duidelijk afneemt kan de kwaliteit van leven duidelijk verbeteren.

De mate van rosacea kan verschillen, van mild tot matig en ernstig. De mate varieert met het aantal papels en pustels en de mate van roodheid.

U kunt met rosacea naar uw arts gaan, voor elke mate van rosacea zijn behandelmogelijkheden, zowel medicinaal als op andere wijze (bv. laser).

Behandeling levert echter niet altijd het gewenste of meest optimale resultaat op. Voor de Rositta-kliniek maakt de ernst van rosacea niet uit, ook zeer ernstige rosacea kan succesvol worden behandeld met De Rositta Methode. De voor-na foto’ s  laten dit duidelijk zien. Als u binnenkomt is het de bedoeling om uw huid geheel vrij te krijgen van papels, pustels en roodheid.

De oorzaak en de rol van de demodex-mijt

De oorzaak van rosacea is tot op heden niet exact bekend. Recente literatuur laat zien dat de demodex-mijt bij een aanzienlijk deel van de rosacea-patiënten een belangrijk rol in het ontstaan van de aandoening speelt. De aanpak van de Rositta-kliniek is mede gebaseerd op het aanpakken van de demodex-mijt.

Tevens zijn er verergerende factoren zoals bepaalde voedingsmiddelen, alcohol en weersomstandigheden. Er is een reeks van behandelingen tegen rosacea. Deze kunnen goed aanslaan, maar vaak keert de huidaandoening ook weer terug.

Tekst gaat door onder de video

Rosacea en demodicose

De demodex-mijt kan ook een andere ontsteking van de huid veroorzaken, demodicose of demodex folliculitis genaamd. Een toename van de mijt op de huid veroorzaakt de ontstekingen. Rosacea is vaak vlindervormig zichtbaar op beide wangen terwijl demodicose meestal eenzijdig is. De aandoening lijkt op rosacea en kenmerkt zich door rode plekjes en zwellingen. Bij twijfel over de diagnose kan talg uit de haarfollikel onder een microscoop worden bekeken op de aanwezigheid van de demodex-mijt.

De Rositta Methode

Huidspecialist Rositta Kaijser heeft gedurende 30 jaar haar behandelmethode voor rosacea geoptimaliseerd vanuit haar praktijk in Roswinkel. Deze unieke methode leidt in bijna alle gevallen tot een blijvend klachtenvrij gezicht. Rositta behandelt veel mensen die in het medische circuit geen afdoende behandeling gevonden hebben. Op deze website ziet u meerdere voor- en na foto’s en testimonials van cliënten.

Indien u op zoek bent naar een adequate behandeling kan de Rositta kliniek u helpen!

Acne vulgaris (jeugdpuistjes) en rosacea kunnen veel op elkaar lijken. Toch zijn er duidelijke verschillen en dienen beide huidaandoeningen op een andere manier behandeld te worden! Benieuwd wat de voornaamste verschillen zijn? Lees het hier!