Een chronische huidaandoening

Rosacea is een chronische huidaandoening die veel voorkomt. Ongeveer 3 tot 4% van de bevolking heeft er mee te maken. Opvallend is de roodheid die meestal op beide wangen zichtbaar is. In verdere stadia kunnen bloedvaatjes uitzetten (couperose), papels en pustels verschijnen. Uiteindelijk kan er rhinophyma ontstaan. Hierbij gaat de neus vervormen. De huidaandoening kan sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven, mede omdat het primair in het gezicht plaatsvindt. Hierdoor brengt deze huidaandoening vaak ook grote psychologische gevolgen met zich mee.

rocasea pagina

De oorzaak

De oorzaak van Rosacea is tot op heden niet bekend. Wel zijn er verergerende factoren zoals bepaalde voedingsmiddelen, roken en alcohol. Er is een reeks van behandelingen tegen Rosacea. Deze kunnen goed aanslaan maar vaak keert de huidaandoening ook weer terug.

De Rositta kliniek in Assen

Per 1 september 2017 is in Assen de Rositta behandelkliniek voor Rosacea geopend. Huidspecialist Rositta Kaijser heeft gedurende 30 jaar haar behandelmethode voor Rosacea geoptimaliseerd. Deze unieke methode leidt in bijna alle gevallen tot een blijvend klachtenvrij gezicht.  Tot voor kort was de praktijk in Roswinkel. Met de nieuwe kliniek in Assen kan worden voldaan aan de toenemende vraag naar de behandeling. Rositta behandelt veel mensen die in het medische circuit geen afdoende behandeling gevonden hebben. Op deze website ziet u meerdere voor- en nafoto’s en testimonials van cliënten. Indien u op zoek bent naar een adequate behandeling kan de Rositta kliniek u helpen!

Acne vulgaris (jeugdpuistjes) en rosacea kunnen veel op elkaar lijken. Toch zijn er duidelijke verschillen en dienen beide huidaandoeningen op een andere manier behandelt te worden! Benieuwd wat de voornaamste verschillen zijn? Klik op de knop hieronder.

Rosacea of Acne?

KLANTEN VERTELLEN

 

NIET ALLES KUNNEN VINDEN WAT JE ZOCHT?

Neem contact met ons op!
Nationaal centrum voor Rosacea in Assen
Bel ons
Gratis consult