Rosacea of Acne?

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht en wordt gekenmerkt door een felrode verkleuringen in met name de wangen en neus. Rosacea betekent letterlijk “rood als een roos”. De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. Echter heeft rosacea helemaal niets te maken met acne.

Acne vulgaris (jeugdpuistjes) en rosacea kunnen veel op elkaar lijken. Toch zijn er duidelijke verschillen en dienen beide huidaandoeningen op een andere manier behandelt te worden! Hieronder hebben wij de voornaamste verschillen op een rijtje gezet:

  • Bij rosacea komen geen comedonen voor.
  • Bij rosacea is de roodheid algemeen en vaak vlindervormig verspreid over de wangen.
  • Bij acne is de roodheid rondom de laesies gelokaliseerd.
  • Acne ontstaat vaak in de puberteit, rosacea start meestal bij volwassenen.
  • Acne en rosacea kunnen beide bij volwassenen voorkomen.
  • Van acne is de oorzaak bekend, van rosacea niet.

acne-rosacea

ACNE BEHANDELING MET DE ROSITTA-METHODE

Ondanks de huidaandoeningen niks met elkaar te maken hebben, is de Rositta-behandelmethode ook werkzaam gebleken bij acne. Meer dan 95% van de cliënten met acne zijn succesvol behandeld. Overtuig je zelf met meerdere voor-en nafoto’s elders op deze website zichtbaar. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend consult! Tijdens het consult brengt onze huidspecialist jouw huidconditie (zelfs 6 lagen diep) in kaart en stelt samen met jou een behandelingsplan op.

KLANTEN VERTELLEN

 

NIET ALLES KUNNEN VINDEN WAT JE ZOCHT?

Neem contact met ons op!
Nationaal centrum voor Rosacea in Assen
Bel ons
Gratis consult