Hoe behandel je rosacea?

Af van de roodheid in je gezicht.

Kan rosacea behandeld worden?

Daarin zijn we vrij zeker van ons antwoord: ja! Rosacea is een lastige huidaandoening, waarmee je vaak al een tijdje rondloopt. Als het erger wordt en je er steeds meer last van begint te krijgen, doordat bijvoorbeeld het branderig gevoel of de jeuk toeneemt, of de roodheid in je gezicht erger wordt, stap je toch maar naar de huisarts. Helaas herkent de huisarts niet altijd rosaceaklachten, maar als hij dat wel doet, dan schrijft hij een antibioticum of een hormoonzalf voor om de klachten te verminderen. Wel meldt de huisarts dat het lastig is om van rosacea af te komen. Deze boodschap komt vaak aan als een klap in het gezicht; je had juist gehoopt dat je een oplossing zou krijgen waarmee je van de rosacea af zou komen.

Wat als de aangedragen oplossingen niet helpen tegen rosacea?

Je hebt inmiddels meerdere zalfjes en andere medicijnen geprobeerd, maar helaas zie je weinig resultaat. Wij, als Rositta Kliniek, zijn ook zeker geen voorstander van het behandelen van rosacea met medicijnen. We zien vaak dat het niet het gewenste resultaat oplevert, het verergert de klachten soms zelfs. In jouw zoektocht naar de oplossing voor rosacea stuit je ook op licht- en laserbehandelingen bij rosacea. Sommige patiënten zijn enthousiast en sommige minder, maar er is nog niet veel succes geboekt met een blijvend positief resultaat.

Het behandelen van rosacea met de Rositta Methode®

Wat wij in onze klinieken zien is dat bovengenoemde behandelingen helaas niet altijd het gewenste of meest optimale resultaat bieden. Klachten verminderen niet of een klein beetje, of de klachten verdwijnen wel, maar dan slechts tijdelijk. En dat wil je eigenlijk niet; je levenslang laten behandelen voor rosacea. De Rositta Kliniek werkt met de Rositta Methode®, een bewezen techniek die nagenoeg in alle gevallen leidt tot een blijvend klachtenvrij gezicht. Voor de Rositta Kliniek maakt de ernst van rosacea niet uit. Ook zeer ernstige rosacea kan succesvol worden behandeld met de Rositta Methode®. De voor- en nafoto’s laten dit duidelijk zien. Ons doel is om jouw huid geheel vrij te krijgen van papels, pustels en roodheid.

Afspraak Maken

subtypes rosacea
Lees het verhaal van Annemieke hier.