Wat is rosacea?

Ongeveer 5% tot 6% van de bevolking heeft rosacea

Wat is rosacea?

Rode wangen en rode neus

Rosacea is een chronische, veel voorkomende huidaandoening. Ongeveer vijf tot zes procent van de bevolking heeft er mee te maken. Opvallend is de roodheid die meestal op beide wangen zichtbaar is. In verdere stadia kunnen bloedvaatjes uitzetten (couperose), papels (bultjes) en pustels (puistjes) verschijnen. Uiteindelijk kan er rhinophyma ontstaan. Hierbij gaat de neus vervormen.

De huidaandoening kan sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven, mede omdat rosacea primair in het gezicht plaatsvindt. Hierdoor brengt deze huidaandoening vaak ook psychische gevolgen met zich mee. Mensen met rosacea kunnen zich beperkt voelen in het maken van afspraken en/of onzeker voelen tijdens hun sociale contacten. Ook kan het zelfvertrouwen afnemen. Een behandeling waardoor de ernst duidelijk afneemt kan de kwaliteit van leven duidelijk verbeteren.

De mate van rosacea kan verschillen, van mild tot matig en ernstig. De mate varieert met het aantal papels en pustels en de mate van roodheid.

 

Met rosacea naar de huisarts

Je kunt met rosacea naar de huisarts gaan. Voor elke mate van rosacea zijn behandelmogelijkheden, zowel medicinaal als andere behandelmethoden, bijvoorbeeld een laserbehandeling. Wat wij zien is dat deze behandelingen niet altijd het gewenste of het meest optimale resultaat opleveren of dat de klachten weer terugkeren. En dat is jammer, want soms kost een behandeling veel geld, je hoopt dan ook op een blijvend gewenst resultaat. Voor de Rositta Kliniek maakt de ernst van rosacea niet uit. Milde tot zeer ernstige rosacea kan succesvol worden behandeld met de Rositta Methode®. De ene rosaceahuid is de andere niet, dus je bepaalt zelf of je het ernstig genoeg vindt om je te laten behandelen. Ons doel is om jouw huid geheel vrij te krijgen van papels, pustels en roodheid en geen last meer te hebben van jeuk en branderigheid.

Afspraak Maken

De oorzaak en de rol van de demodex-mijt bij rosacea

De oorzaak van rosacea is tot op heden niet exact bekend. Recente literatuur laat zien dat de demodex-mijt bij een aanzienlijk deel van de rosaceapatiënten een belangrijk rol speelt in het ontstaan van de aandoening. De aanpak van de Rositta Kliniek is mede gebaseerd op het aanpakken van de demodex-mijt en het opbouwen van de huidweerstand. Tevens kunnen factoren als bepaalde voedingsmiddelen, alcohol, stress en weersomstandigheden de rosaceaklachten verergeren.

De Rositta Methode®

Huidspecialist Rositta Kaijser heeft gedurende dertig jaar haar behandelmethode geoptimaliseerd vanuit haar praktijk in Roswinkel, in Drenthe. Deze unieke methode leidt in nagenoeg alle gevallen tot een blijvend klachtenvrij gezicht. Rositta behandelt veel mensen die in het medische circuit geen afdoende behandeling gevonden hebben. Op onze website zie je meerdere voor- en nafoto’s voorbij komen, kun je de persoonlijke verhalen lezen van onze patiënten en kun je de reviews van de Rositta Kliniek bekijken.

Af van de roodheid in je gezicht?

Heb je rosacea en wil je graag af van die roodheid in je gezicht, dan helpen we je graag bij de Rositta Kliniek. Ook als je al meerdere zalfjes of andere behandelingen hebt geprobeerd, kun je contact met ons opnemen. In een vrijblijvend intakegesprek laten wij zien wat de Rositta Methode® inhoudt en hoe jij rosacea-vrij door het leven kunt. Heb je last van acne, ook dan helpen we je graag bij de Rositta Kliniek. Ondanks dat acne een andere huidaandoening is, blijkt de Rositta Methode® ook werkzaam bij acne.

Afspraak Maken