Acne of Rosacea Acne Rosacea by Rositta

Rosacea of Acne?

Acne vulgaris (jeugdpuistjes) en rosacea kunnen veel op elkaar lijken. Toch zijn er veel verschillen.

Rosacea of Acne?

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht en wordt gekenmerkt door felrode verkleuringen op met name de wangen en neus. Rosacea betekent letterlijk “rood als een roos”. De aandoening kan lijken op acne, de bekende “jeugdpuistjes”. Echter heeft rosacea helemaal niets te maken met acne.

Acne vulgaris (jeugdpuistjes) en rosacea kunnen veel op elkaar lijken. Toch zijn er duidelijke verschillen en dienen beide huidaandoeningen op een andere manier behandeld te worden! Hieronder zijn de voornaamste verschillen op een rijtje gezet:

  • Bij rosacea komen geen comedonen voor.
  • Bij rosacea is de roodheid algemeen en vaak vlindervormig verspreid over de wangen.
  • Bij acne is de roodheid rondom de laesies gelokaliseerd.
  • Acne ontstaat vaak in de puberteit, rosacea start meestal bij volwassenen hoewel acne wel degelijk ook bij volwassenen voorkomt.
  • Van acne is de oorzaak bekend, van rosacea niet precies.

Benieuwd of jij Rosacea of Acne hebt? Maak dan vrijblijvend een afspraak!

Afspraak Maken

Acne behandeling met de Rositta methode

Ondanks de huidaandoeningen niks met elkaar te maken hebben, is de Rositta-behandelmethode ook werkzaam gebleken bij acne. Meer dan 95% van de cliënten met acne zijn succesvol behandeld. Overtuig je zelf met meerdere voor-en nafoto’s elders op deze website zichtbaar. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend consult! Tijdens het consult brengt onze huidspecialist jouw huidconditie (zelfs 6 lagen diep) in kaart en stelt samen met jou een behandelingsplan op.