Rosaceabehandeling met de Rositta Methode Rosaceabehandeling met de Rositta Methode

Rosacea behandeling

Met de Rositta Methode® kunnen wij écht iets aan rosacea doen.

De Rositta Methode®

Huidspecialist Rositta Kaijser heeft voor het behandelen van rosacea een unieke methode ontwikkeld. Het is een veilige en doeltreffende methode. Deze rosaceabehandeling is voortgekomen uit jarenlange ontwikkeling, kennis en kunde. De rosaceahuid wordt als het ware ‘gereset’, met als resultaat een blijvend klachtenvrij gezicht bij vrijwel alle patiënten.

In 2020 is er een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de Rositta Methode®. Hier kun je de samenvatting van het onderzoek lezen.

Rosacea is een chronische huidaandoening die veel voorkomt. Opvallend is de roodheid die meestal op beide wangen zichtbaar is. In verdere stadia kunnen bloedvaatjes uitzetten (couperose), papels en pustels verschijnen en uiteindelijk kan rhinophyma ontstaan, waarbij de neus gaat vervormen.

Rosacea kan sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven, mede omdat het primair in het gezicht plaatsvindt. De oorzaak van rosacea is tot op heden niet bekend, wel zijn er externe factoren die de klachten kunnen verergeren, zoals bepaalde voedingsmiddelen en alcohol.

Rositta Kaijser Tekening
Huidscan voor de rosaceabehandeling Huidscan voor rosaceabehandeling

Het begint bij een huidscan

Tijdens het consult word je geholpen door een huidspecialist. Ook worden er meerdere scans van je gezicht gemaakt. Aan de hand van deze scans wordt een zorgvuldige analyse gemaakt. Er wordt gekeken of jouw huidaandoening een indicatie is voor de rosaceabehandeling met de Rositta Methode®. Als dit het geval is, wordt het intensieve behandeltraject met je doorgesproken. Er wordt uitleg gegeven over de aard van de behandeling, de behandelduur, mogelijke huidreacties en neveneffecten. Verder krijg je instructies welke voedings- en leefstijladviezen je het beste kunt volgen.

Gratis huidscan inplannen

rosaceabehandeling rositta kliniek Rosaceabehandeling Rositta Kliniek

De rosacea- behandeling

De rosaceabehandeling is gericht op het verwijderen van de ontstekingsreacties, het bestrijden van demodexmijt en het opbouwen van de huidweerstand. Zodra de huid rustig is kunnen eventuele achtergebleven chronisch verwijde bloedvaatjes worden behandeld. Naast het volgen van een op maat gemaakt behandelplan worden leefstijladviezen gegeven.

Deze adviezen zijn gebaseerd op het vermijden van de zogeheten ‘triggers’ die rosacea (waaronder ook demodexmijt en huiduitslag) kunnen uitlokken of verergeren en op persoonlijke huidverzorging.

Maak een vrijblijvende afspraak

Persoonlijke benadering

Tijdens het consult word je geholpen en geadviseerd door een huidspecialist. De huidspecialist kijkt naar je klachten, zowel met het blote oog, als met de huidscan. Daarnaast luistert ze naar je verhaal; wat weet je te vertellen over jouw huidklachten? Aan de hand van haar bevindingen en jouw verhaal kijkt ze of er een indicatie is voor de behandeling met de Rositta Methode®. Als dit zo is, wordt er samen met jou een behandelplan opgesteld die bij jou past. Daarnaast krijg je adviezen op het gebied van voeding en leefstijl, die de effectiviteit van de rosaceabehandeling vergroten. Tijdens de gehele behandelperiode is de behandelaar bereikbaar voor vragen of opmerkingen over de behandeling.

Afspraak Maken