‘Toen ik last had van Rosacea, was mijn neus zo rood als een biefstuk’

Ongeveer tien jaar geleden verwees de huisarts Christa door naar de dermatoloog omdat niets van de voorgeschreven medicijnen had geholpen: crèmes, zalfjes en anti biotica. Zelfs andere crèmes, zalfjes en laseren in het ziekenhuis hielp haar niet van haar Rosacea af. Inmiddels staat Christa onder behandeling in de Rositta Kliniek en is haar huid een stuk rustiger geworden. Het gaat de goede kant op en daarom deelt Christa graag hieronder haar verhaal.

Begin van rosacea

In het dagelijks leven is Christa coach voor liefdesverdriet en biedt na het einde van een relatie hulp. Na een bezoek aan de huisarts, ongeveer tien jaar geleden, werd Christa doorverwezen naar de dermatoloog in het ziekenhuis. ‘Na een periode van crèmes en zalfjes, hoopte ik door middel van laserbehandelingen weer een rustige huid te krijgen. Helaas heeft het niks geholpen.’’

Onzekere periode

‘De meest heftige periodes waren in 2015 en medio 2020. Ik voelde mij verschrikkelijk en was ten einde raad. Doordat ik een bijna paarse neus had dachten mensen dat ik te veel dronk. En dat terwijl ik nauwelijks tot geen alcohol drink. Daarnaast heeft de reguliere zorg eigenlijk ook nooit aangegeven dat ik mijn voeding moest veranderen of andere triggers moest vermijden om mijn huid te verbeteren. Nu ik onder behandeling sta bij de Rositta Kliniek is alles mij een stuk duidelijker en beter geworden.’

De oplossing tegen rosacea

Ondanks dat Christa de Rositta Kliniek al enige tijd kende via haar zus, besloot ze pas in 2020 te starten met haar behandelproces. ‘Ik heb jaren geleden een huidscan gemaakt in de kliniek. Hier was de demodex van mij heel goed te zien. Eigenlijk wilde ik toen al beginnen, maar Assen was mij te ver weg. In 2020 ben ik bij de vestiging in Tiel gestart omdat ik er toen echt genoeg van had. Met name de demodex die steeds erger werd. Later ben ik naar de kliniek in Heeswijk-Dinther gegaan. Dit is vrij dicht bij mijn huis.’

Onlangs is een collega van mij op mijn advies ook begonnen met het traject. Ze was eerst wat terughoudend, heeft tot mijn verbazing toch snel een scan laten maken en was meteen om. Na een korte periode was ze al heel tevreden met haar resultaat.

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE huidscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN

De Rosacea behandeling

Ondanks dat de meeste mensen het traject in de kliniek erg pittig vinden is Christa voornamelijk heel blij. ‘Ik vond en vind het geweldig! Ik heb nog even te gaan, maar ik ben nu al veel minder rood. Mijn rosacea is bijna weg.’ Christa is erg positief over haar traject tot zover en laat dit graag aan de buitenwereld weten. ‘Altijd als ik in gesprek ben met bijvoorbeeld een pedicure, nagelstyliste, huisarts, collega’s en vrienden heb ik het over de kliniek en wat de kliniek voor mij en mijn leven al heeft betekend. Ik word er echt heel erg blij van. Mensen zien het aan mijn huid die nu heel erg mooi en rustig is. Dat is goed voor je zelfvertrouwen en je straalt het ook uit. Bovendien ben ik met het dieet in de eerste maand 6 kg afgevallen.

Het ‘rosacea’ advies van Christa

Christa is erg duidelijk in haar advies naar iedereen die met Rosacea rondloopt en niet weet wat hij/zij hiertegen kan doen. ’Gewoon naar de Rositta Kliniek gaan. Het personeel is erg vriendelijk en vakkundig en je bespaart jezelf heel veel tijd en gedoe.’

Christa op dit moment

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE huidscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN