Meestgestelde vragen

_

Heb je vragen over rosacea? Stel ze gerust

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over rosacea en de rosaceabehandeling met de Rositta Methode®. Kun je niet het antwoord vinden dat je zoekt? Neem dan gerust contact met ons op.

Op de hoogte blijven van meer achtergrondinformatie over rosacea? Volg ons dan op Facebook en Instagram of sluit je aan bij de Facebookgroep ‘Rosaceavrij door Rositta’.

Meestgestelde vragen Rositta Kliniek

Wat houdt een behandeling volgens de Rositta Methode® in?

De Rositta Methode® is een veilige en doeltreffende methode voor het behandelen van rosacea als gevolg van jarenlange ontwikkeling, kennis en kunde. De rosaceahuid wordt als het ware ‘gereset’ met als resultaat een blijvend klachtenvrij gezicht. De behandeling is gericht op het verwijderen van de ontstekingsreacties, het bestrijden van de demodexmijt en het opbouwen van de huidweerstand.

Welk resultaat kan ik verwachten?

De Rositta Methode® richt zich op alle symptomen die gepaard kunnen gaan met rosacea. Het opheffen en verminderen van roodheid, bultjes en puistjes, jeuk, zwelling, opvlammingen, branden, steken, pijn, droogheid en oogklachten zoals droge/tranende/jeukende ogen. De klachten zullen minstens voor zeventig procent verdwijnen, wat overblijft is een gezonde huid. Een gezonde huid toont soms ook bultjes, puistjes of roodheid. De symptomen van rosacea zullen geheel verdwijnen.

Is de Rositta Methode® pijnlijk?

De behandeling wordt in het begin vaak als gevoelig ervaren, dit neemt echter al snel af naarmate de huid verbetert.

Wanneer zie je resultaat van de Rositta Methode®?

Na twee weken zal de huid zichtbaar en voelbaar verbeteren. Klachten zoals opvlammingen, jeuk, pijn, zwelling en een branderig gevoel zijn weg. De huid is glad zonder ontstekingen. Het duurt een paar weken voordat ook de roodheid vermindert, dit heeft te maken met de behandelfrequentie. De behandelfrequentie is in de eerste paar weken hoger, naarmate het aantal behandelingen afneemt zal ook de roodheid wegtrekken.

Zijn de resultaten van de Rositta Methode® blijvend?

Voor een langdurig en blijvend resultaat raden wij onze patiënten aan om op controle te komen. We adviseren om minstens één keer per jaar op controle te komen bij de Rositta Kliniek om problemen uit te sluiten. Ook voor de huid geldt; onderhoud is behoud!

Wat zijn de voordelen van de Rositta Methode®?

Bij de Rositta Methode® ligt de focus op het herstel van de huid van binnenuit. Er wordt uitsluitend met natuurlijke producten gewerkt. Het doel is om de huid te herstellen waarmee de symptomen verdwijnen en niet om de symptomen te ‘onderdrukken’. Dit laatste is vaak wel het geval bij medicamenteuze behandeling, die op de lange termijn grote gevolgen kan hebben, zoals het verslechteren van de darmflora en de huidweerstand. De Rositta Methode® is veilig en heeft geen nadelige effecten op de gezondheid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er wordt een persoonlijk behandelplan gemaakt voor iedere patiënt, meestal is er sprake van een behandeltraject. Het is mogelijk om een vrijblijvende intake in te plannen op één van onze vestigingen. Onze ervaren huidspecialisten vertellen jou aan de hand van een huidscan wat de huid nodig heeft om de klachten te verhelpen.

Wat zijn de tarieven van de Rositta Methode®?

Aan het persoonlijk behandelplan zit een tarief gekoppeld, dit wordt tijdens de intake nader besproken.

Welke gezicht verzorgingsproducten dienen er gebruikt te worden tijdens het behandeltraject?

Tijdens het behandeltraject worden er twee producten gebruikt, de coverstick en de Rositta Lotion. De coverstick wordt direct aangebracht na de behandeling en beschermt de gevoelige rosaceahuid tegen externe schadelijke factoren, zoals zonlicht. De coverstick wordt aangepast aan jouw huidskleur en camoufleert de roodheid direct. Hierna wordt de Rositta Lotion aangebracht. Dit gezichtsproduct remt de ontwikkeling van demodexmijten in de huid en remt de bacteriële groei. De lotion zorgt voor afschilfering van het Stratum Corneum, waardoor huidvernieuwing wordt gestimuleerd. Er ontstaat een ‘nieuwe’ sterkere huid met een verbeterde huidbarrière. De korrel vermindert de ontstekingsreactie en heeft een reinigende werking. Door de versterkte huidbarrièrefunctie neemt de gevoeligheid van de rosaceahuid af, de huid kan externe factoren nu beter verdragen.

Wat zijn de adviezen tijdens het behandeltraject?

De eerste twee weken van het behandeltraject wordt geadviseerd om alle triggers van rosacea te vermijden. Dit betreft bijvoorbeeld alcohol, roken, temperatuurswisselingen, zonlicht en bepaalde voedingsmiddelen. Door alle triggers te vermijden en de huid te behandelen, zal de huid sterker en weerbaarder worden. Nadat de huid is ‘gereset’ worden de triggers één voor één weer toegevoegd. Jouw persoonlijke triggers dienen nog wel vermeden te worden.

Hoe achterhaal ik mijn persoonlijke rosacea-triggers?

Er zijn een heleboel factoren die van invloed kunnen zijn op jouw rosacea. Het is belangrijk om de factoren waar jij sterk op reageert, ook wel de persoonlijke rosacea-triggers genoemd, te achterhalen. Tijdens het behandeltraject komt dit uitgebreid aan bod.

Moet ik altijd een rosacea-proof dieet volgen?

Nee, wij hanteren een voedingsadvieslijst die voornamelijk in het begin van het traject van belang is. Nadat de huid klachtenvrij is, zul je gaan achterhalen wat jouw persoonlijke rosacea-triggers zijn. Met deze persoonlijke triggers dien je wel rekening te houden. Wat deze triggers zijn, verschilt per persoon.

Contact

We beantwoorden zo snel mogelijk jouw vraag.