Rosacea? Dan herken jij deze vijf dingen.

Het dagelijks leven van iemand met Rosacea gaat net even anders dan iemand zonder Rosacea. Pas wanneer we er last van hebben, komen onderstaande punten wel héél bekend voor…

Sorry mevrouw, wij kunnen u niet meer verder helpen..

Iets wat mensen met Rosacea heel vaak te horen krijgen. Ondanks alle dure zalfjes, antibiotica en doktersbezoeken krijgen wij vaak te horen dat er geen blijvende oplossing is en dat wij moeten leren leven met Rosacea. Iets waar we volgens specialisten maar genoegen mee moeten nemen, maar waar wij helemaal geen genoegen mee willen nemen. Gelukkig kunnen wij in de Rositta kliniek hier wél wat aan doen

Dan maar make-up dragen.

Ondanks dat we ons niet prettig voelen in ons eigen lichaam, zal er toch gewerkt moeten worden. Dan maar heel veel make-up op doen en hopen dat niemand het ziet. Toch blijft het branderige en kriebelende gevoel de hele dag en wil je niks liever dan je make-up er zo snel mogelijk weer af halen’

Nee hoor, ik hou mijn sjaal nog wel eventjes om.

Niet alleen warmte, ook de kou (en dan met name de koude wind) zorgen ervoor dat de rosaceaklachten verergeren. Het bedekken van je gezicht tegen de koude wind kan zoveel mogelijk met een sjaal. En als we hem dan toch al om hebben, dan houden we hem ook het liefst om. Ook als we al lang op locatie gearriveerd zijn.

Ik blijf eigenlijk liever thuis.

Make-up en een sjaal doen veel. Door de bedekking die we krijgen op ons gezicht voelen we ons net even wat zelfverzekerder. Op dagen en tijdstippen dat we niet hoeven te werken laten we het achterwege, maar blijven we toch liever thuis. Op den duur raak je in een sociaal isolement en vraag je jezelf af: wordt ik ooit weer de oude?

Als we dan toch gaan, dan liever niet op verjaardag.

Hoe graag we het ook willen, we kunnen onszelf niet eindeloos blijven opsluiten. Onze familie en vrienden verwachten gewoon dat we aanwezig zijn op hun verjaardag. Als die vervelende oom maar niet weer over mijn make-up gaat beginnen… En o ja, die drie kussen op de wang? Eentje is toch ook gewoon genoeg?

Herken jij jezelf hier helemaal in terug? Deel dan zoveel mogelijk dit bericht en laat ons weten tegen welke andere struggles jij nog meer aanloopt!

Wordt het voor jou tijd om nu écht iets aan die vervelende rosacea te doen? Maak een afspraak in één van onze klinieken voor een GRATIS eerste consult waarbij één van onze huidspecialisten jouw huidconditie (zelfs 6 lagen diep) in kaart brengt en samen met jou een behandelingsplan opstelt. Bel of mail ons gerust om een vrijblijvende afspraak in te plannen of als je vragen hebt! klik HIER!

Vrijblijvende afspraak maken