Welke behandelingen zijn er voor rosacea?

Het behandelen van rosacea is niet eenvoudig. De verschijnselen van rosacea kunnen enorm variëren. Hierdoor is de diagnose lastig vast te stellen. Niemand weet echt wat de exacte oorzaak van rosacea is. Hoewel we rosacea wetenschappelijk gezien nog niet kunnen genezen, kunnen we de huidziekte wel behandelen.

Wat zijn de uitlokkende factoren van rosacea?

Omdat voor iedereen de oorzaak van rosacea verschillende kan zijn, is het aan te raden een dagboek bij te houden. Hierin kun je zaken opschrijven die ervoor zorgen dat de klachten verergeren of uitlokken. Over het algemeen is het goed om gekruid eten, alcohol, cafeïne, heet baden of douchen en roken te vermijden. Ook zonlicht is slecht voor de huid. Smeer je dus goed in!

Zijn er ook medicijnen om rosacea te behandelen?

Sommige mensen boeken resultaat met een crème in combinatie met antibiotica. Je huisarts of dermatoloog kan dit voorschrijven. Echter zien wij vaak dat antibiotica ook hele vervelende bijwerkingen met zich meebrengt en dat nadat men stopt met de antibiotica ook de rosacea weer terugkomt. Een andere groep mensen die last hebben van rosacea en met een antibioticakuur bezig zijn zien er naar verloop van tijd van af omdat je wel even geduld moet hebben voordat je effect ziet van de antibiotica.

Wat is er allemaal te doen tegen rosacea?

Wanneer je gebruikt maakt van een gezichtsreiniger en een crème, is het belangrijk te kiezen voor milde producten. Denk hierbij aan een zachte wateroplosbare gezichtsreiniger met een vocht inbrengende crème. Eigenlijk is het helemaal niet goed om iets op je gezicht aan te brengen, want zelfs het wassen van je gezicht met water is niet goed voor de rosacea huid. Vermijd in alle gevallen producten met parfum en alcohol.

De Rositta methode

Wij hebben gedurende 30 jaar de behandelmethode voor rosacea geoptimaliseerd. Deze unieke methode leidt in bijna alle gevallen tot een blijvend klachtenvrij gezicht. De rosacea behandeling is gericht op het verwijderen van de ontstekingsreacties, het bestrijden van demodexmijt en het opbouwen van de huidweerstand.

Gratis en vrijblijvend eerste consult

Onze rosacea behandeling bestaat uit drie onderdelen. Namelijk de cosmetische behandelingen die wij 2 weken lang dagelijks en daarna minder intensief (afhankelijk van het resultaat) doen, daarnaast ontvangt u verzorgende producten en geven wij advies hoe u uw eetpatroon/levensstijl kunt veranderen. Voordat wij starten met behandelen plannen wij eerst een gratis consult in! Tijdens het consult brengt onze huidspecialist de huidconditie (zelfs 6 lagen diep) in kaart en stelt samen met jou een behandelingsplan op.

Bel of mail ons gerust om een vrijblijvende afspraak in te plannen of als je vragen hebt!

Vrijblijvende afspraak maken