Histamine en rosacea. Geen goede combinatie

Als je kijkt naar wat we vroeger aten en wat we nu eten, dan is er heel wat veranderd. Tegenwoordig kiezen mensen vaker voor salades en eten ze weinig koolhydraten. Een ontbijt met havermout is dan ook niet meer zo vreemd. Zeker nu uit onderzoek is gebleken dat een dieet met veel koolhydraten de huidveroudering versnelt. Toch heeft dit gezonde eten ook een keerzijde. Mensen met huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld rosacea, kunnen juist meer last krijgen. Veelal komt dit omdat dit nieuwe eten vol met Histamine zit.

Histamine

Veel mensen met huidklachten eten zeer bewust. Wekelijks wordt er veel thee gedronken en worden er stapels groente en fruit opgegeten. Toch zijn er veel groente-, fruit- en kruidensoorten die vol histamine zitten. De grootste histaminebronnen zijn:

  • Zuivel: Oude kazen, blauwe kaas, yoghurt
  • Vlees: Salami, bacon, worst, opgewarmde maaltijden met vlees, vis (m.n. als dit niet helemaal vers is en uit blik)
  • Brood: met veel kleur en bewaarstoffen
  • Groente: Tomaten, spinazie, zuurkool, aubergine, pompoen, avocado, soja bonen, paddenstoelen, kidneybonen, augurken
  • Fruit: Citrusfruit (o.a sinaasappels en citroenen), aardbeien, ananas, kersen, abrikozen, frambozen, papaya, gedroogd fruit
  • Noten: Soja, chocolade, walnoten, cashewnoten, pinda’s en pecannoten
  • Kruiden: Koriander, kerrie, kaneel, paprikapoeder, chilipoeder, anijs, nootmuskaat
  • Dranken: Champagne, wijn (en dan met name rode wijn) en thee
  • Zuren: Azijn, kant en klare dressings, mosterd, tomatenketchup

Die gezonde spinazie smoothie wordt steeds makkelijker om aan de kant te leggen.

Heb jij last van een huidaandoeningen als rosacea, ga dan bewust met je eten om en houd een agenda bij. Laat een aantal weken bovenstaande voedselmiddelen met rust en kijk hoe je huid er op reageert. Grote kans dat je opeens geen geïrriteerde ogen, migraine of andere (huid)problemen meer krijgt. Mocht iemand dan toch opeens een spinazieschotel aan je voorschotelen, neem dan wat antihistaminica in. Dit is gewoon bij de drogist te halen!

Hoe wij rosacea behandelen

Met onze rosacea behandeling kunnen wij iets aan de rosacea doen. Rosacea is een chronische huidaandoening die veel voorkomt, 3 tot 4% van de bevolking heeft er mee te maken. Rosacea kan sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven, mede omdat het primair in het gezicht plaatsvindt. Onze huidspecialiste, Rositta Kaijser, heeft gedurende 30 jaar haar behandelmethode voor rosacea geoptimaliseerd. Deze unieke methode leidt in bijna alle gevallen tot een blijvend klachtenvrij gezicht. Tot voor kort was de praktijk in Roswinkel. Met de nieuwe kliniek in Assen kan worden voldaan aan de toenemende vraag naar de behandeling. Rositta behandelt veel mensen die in het medische circuit  geen afdoende behandeling gevonden hebben. Op deze website zijn meerdere voor en na foto’s en testimonia van cliënten. Indien je op zoek bent naar een adequate behandeling voor rosacea kan de Rositta kliniek helpen!

DE ROSITTA METHODE

Onze rosacea behandeling bestaat uit drie onderdelen. Namelijk de cosmetische behandelingen die wij 2 weken lang dagelijks en daarna minder intensief (afhankelijk van het resultaat) doen. Daarnaast ontvangt u verzorgende producten en geven wij advies hoe wij uw eetpatroon/levensstijl kunnen veranderen.

Afspraak maken