‘Ik ben eindelijk af van mijn rosacea!’

Inmiddels zou je het niet aan haar af zien, maar negen jaar geleden zag Tjikke haar gezicht er nog heel anders uit. ‘In het dagelijks leven ben ik interieurverzorgster bij Van der Valk in Groningen en negen jaar geleden zijn bij mij tijdens het werk de eerste klachten ontstaan. Ik kreeg een vlek op mijn voorhoofd en daaronder en plekje. Ik aarzelde niet en ging er mee naar de dokter. Er werd rosacea geconstateerd. Daarna kwam ik in de zogeheten ‘molen van dermatologen’ terecht.

De rosacea cyclus

Een smeermiddeltje hier en een antibiotica daar. Eigenlijk heeft Tjikke Mozes jarenlang van alles geprobeerd, maar niks leverde het gewenste resultaat op. ‘Ik heb ooit antibiotische alcohol gekregen dat hielp, maar op den duur werd ik hier immuun voor. Op dat soort momenten vraag je jezelf dan ook echt af; kom ik ooit nog van deze vervelende huidaandoening af?’

Totdat ruim een jaar geleden haar schoonmoeder een stuk in het Dagblad van het Noorden las. In dit artikel stonden foto’s van cliënten die geen rosacea meer hadden. ‘Mijn schoonmoeder belde mij direct. Uiteraard hadden mijn vriend en ik onze twijfels.’ Tjikke en haar vriend besloten zich te verdiepen in de Rositta methode. ‘Als alle dermatologen tegen je vertellen dat je nooit meer van je rosacea afkomt, dan ben je automatisch heel sceptisch over de Rositta Kliniek.’

Gratis eerste consult & gezichtsscan

‘Een gemoedelijk gesprek in de kliniek en de gezichtsscan die ze maakten van mij gaven de doorslag. Zowel mijn vriend als ik gingen erin geloven en op 26 maart 2018 ben ik begonnen met mijn behandelingstraject.’ Na een kleine 3 maanden was Tjikke uitbehandeld. Het was een pittig traject, maar het was het meer dan waard gezien het eindresultaat. ‘Ik heb het nooit durven geloven, maar mijn droom is werkelijkheid geworden.’

Om tot dit eindresultaat te komen heeft Tjikke veel moeten doorstaan. ‘Ik heb de eerste 2 weken vrij van werk gevraagd, omdat het best veel energie kostte. Ik was erg moe de eerste week en er gebeurde zoveel met mijn huid en lichaam dat ik hier echt aan moest wennen. Ook psychisch vergt het veel van je. Gelukkig zijn de dames en de mede-cliënten in de kliniek zo positief dat je hier veel mentale steun aan hebt.’

Het eindresultaat

Tot vandaag de dag heeft Tjikke Mozes geen last meer gehad van haar rosacea. ‘Soms zag ik er echt niet uit in mijn gezicht, maar als je mij nu ziet kan ik alleen maar lovend zijn over de kliniek. Door de Rositta Kliniek ben ik weer de nieuwe ik geworden.’ Als tip heeft Tjikke dan ook: ‘Schroom niet om er na toe te stappen. Het eerste consult is altijd gratis en mocht je er dan nog steeds niet in geloven, dan kun je besluiten het traject niet te gaan doen’.

‘Graag wil ik de dames in de kliniek heel erg bedanken. Ik hoop dat jullie nog heel veel mensen mogen behandelen, zoals jullie bij mij gedaan hebben. Ik ben jullie elke dag nog dankbaar dat jullie er mij in hebben laten geloven dat ik weer en stralend gezichtje kon krijgen. Dank jullie wel! Lieve groetjes Tjikke Mozes.

Zelf ook iets doen aan jouw rosacea? Plan hieronder een vrijblijvende afspraak in en maak gratis een gezichtsscan.

AFSPRAAK MAKEN