De rosaceabehandeling van Christa

_

“Tijdens mijn behandeling bij de Rositta Kliniek heb ik geleerd op welke voeding mijn huid reageert en wat mijn andere triggers zijn.”

_

Bijna vijftien jaar geleden verwees de huisarts Christa door naar de dermatoloog, omdat niets van de voorgeschreven medicijnen had geholpen: crèmes, zalfjes en antibiotica. Zelfs de crèmes en zalfjes van ziekenhuid en laseren hielpen haar niet van de rosacea af. Een paar jaar geleden is Christa gestart met de behandeling bij de Rositta Kliniek en sindsdien is haar huid een stuk rustiger. Christa deelt haar verhaal met ons.

Het begin van de rosacea

In het dagelijks leven is Christa ‘Verwerk je relatie’-coach en biedt mensen tijdens en na het einde van een relatie hulp. In haar werk als coach ziet ze veel mensen en de rosacea maakte haar onzeker. Daarom besloot ze de huisarts te bezoeken, die haar doorverwees naar de dermatoloog in het ziekenhuis. Christa: “Na een periode van crèmes en zalfjes, hoopte ik door middel van laserbehandelingen weer een rustige huid te krijgen. Helaas heeft het niks geholpen.”

De meest heftige periodes waren voor Christa in 2015 en medio 2020. “Ik voelde mij verschrikkelijk en was ten einde raad. Doordat ik een bijna paarse neus had, dachten mensen dat ik te veel dronk. En dat terwijl ik nauwelijks tot geen alcohol drink. Tijdens mijn behandeling bij de Rositta Kliniek heb ik geleerd op welke voeding mijn huid reageert en wat mijn andere triggers zijn, iets waar ik de reguliere zorg nooit over hebt gehoord. Ik heb nu een veel beter beeld van rosacea en het is mij veel duidelijker hoe het komt.”

De oplossing voor rosacea

Ondanks dat Christa de Rositta Kliniek al enige tijd kende via haar zus, besloot ze pas in 2020 te starten met haar behandelproces. “Ik had jaren geleden een huidscan laten maken in de kliniek, die toen alleen nog in Assen zat. Hier was de demodex van mij heel goed te zien. Eigenlijk wilde ik toen al beginnen, maar Assen was mij te ver weg. In 2020 ben ik bij de vestiging in Heeswijk-Dinther gestart, omdat ik er toen echt genoeg van had. Met name de demodex die steeds erger werd.”

Omdat ik zo enthousiast ben over de Rositta Kliniek en andere mensen de resultaten zagen van de behandeling, is er ook een collega op mijn advies begonnen met het traject. Ze was eerst wat terughoudend, maar heeft tot mijn verbazing toch snel een scan laten maken en was meteen om. Na een korte periode was ze al heel tevreden met haar resultaat.

Geen rosacea meer

Ondanks dat de meeste mensen het traject in de kliniek erg pittig vinden is Christa voornamelijk heel blij. “Ik vond en vind het geweldig! Ik ben zo blij met het resultaat, mijn rosacea is weg! Ik word er echt heel erg gelukkig van. Mijn huid is nu heel erg mooi en rustig. Dat is goed voor m’n zelfvertrouwen en dat straal ik ook uit. Bijkomend voordeel voor mij: ik was met het rosaceadieet de eerste maand zes kilo afgevallen.”

Christa is erg positief over haar traject en laat dit graag aan de buitenwereld weten. “Altijd als ik in gesprek ben met bijvoorbeeld een pedicure, nagelstyliste, huisarts, collega’s en vrienden heb ik het over de kliniek en wat de kliniek voor mij en mijn leven heeft betekend.”

Nog altijd gelukkig met het resultaat

We zijn een paar jaar verder na de behandeling en Christa is nog steeds gelukkig met haar huid. Als ze onzeker is over haar huid of ze twijfelt over een plekje over haar gezicht, plant ze een controleafspraak in. “Het geeft me een zeker gevoel dat ik altijd nog bij de Rositta Kliniek terecht kan en een check kan doen.”

Je kunt geen reacties geven