‘Ik heb sinds 15 jaar niet meer zo’n gave huid gehad!’

Maria’s rosacea geschiedenis gaat veel verder terug dan bij de meeste mensen. Al sinds 2001 stond zij onder behandeling van de dermatoloog. Niet voor Rosacea, maar voor basaalcelcarcinoom. Dit is een kwaadaardig plekje op de huid. Het is een vorm van huidkanker. In 2006 kreeg ze rosacea. Na vele heftige periodes in haar leven besloot ze om afgelopen februari de stap naar de Rositta kliniek te nemen. Ze heeft nog enkele behandelingen te gaan, maar ze geniet inmiddels weer volop van haar vervroegde pensioen. Je leest hier haar verhaal.

Begin van rosacea

Maria is 63 jaar en gehuwd. Sinds 2016 is zij met prepensioen. Daarvoor was zij 40 jaar werkzaam als gemeente-ambtenaar op de afdeling P&O. In 2001 kreeg Maria te horen dat zij een basaalcelcarcinoom had. Dit is een vorm van huidkanker. Hiervoor stond zij onder behandeling bij de dermatoloog. In 2006 kreeg zij te horen dat ze ook last had van rosacea. Vanaf 2006 heeft zij diverse periodes gekend waarin haar rosacea erg veel pijn deed. ‘De meest heftige periodes waren in 2007, 2011, 2015 en de meest heftigste was afgelopen februari’.

Net als vele andere mensen met rosacea heeft Maria van alles geprobeerd. ‘Ik heb een aantal middelen uit eigen initiatief geprobeerd en een aantal kreeg ik voorgeschreven. Zo heb ik zelf paardencrème en gladskin geprobeerd. Via de huisarts en dermatoloog heb ik een penicillinekuur, rozexcrème en een hormoonkuur geprobeerd. Helaas heeft geen enkel middel mij geholpen. Ik werd steeds onzekerder en verdrietig. Vaak deden de rosacea aanvallen ook erg pijn. Op een mooie zomerdag kon ik niet naar buiten. Ik at minder zoetigheid en rode wijn kon ik al helemaal niet verdragen.’

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE huidscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN

De oplossing tegen rosacea

Via een oud-collega, die op Facebook actief is, werd Maria geattendeerd op de Rositta Kliniek. ‘Ik besloot de verhalen te gaan lezen en heb in februari een afspraak gemaakt voor de gratis gezichtsscan. Na de scan kon ik al vrij snel terecht. Op 15 maart had ik mijn eerste behandeling staan.’ Maria haar behandeltraject zal duren tot maart 2022. Ondanks dat ze nog een lange weg te gaan heeft, is ze erg blij met het resultaat tot dusver.

De Rosacea behandeling

‘Ik ben erg blij dat ik de stap heb genomen. Ik moet wel zeggen dat het behandeltraject erg intensief en pittig is. Gedurende de behandelingen ging ik mij steeds beter voelen. De behandeling zelf doet in het begin pijn, maar je gaat je steeds beter voelen omdat de pijn die je had door de rosacea verdwijnt en je huid mooi glad wordt zonder ontstekingen. Ik heb sinds 15 jaar niet meer zo’n gave huid gehad!’

Maria in juli 2021

Het ‘rosacea’ advies van Maria

‘Ik zou iedereen adviseren om direct langs te gaan bij de Rositta Kliniek. Er werken erg fijne en kundige huidtherapeuten en het resultaat is tot nu toe geweldig!’ Maria vindt wel dat het behandeltraject duidelijker omschreven zou moeten worden. ‘Je leest dat je in het begin wel intensief behandeld wordt. Het traject daarna zou wat mij betreft ook meer benadrukt mogen worden. Het zijn namelijk niet alleen die vier intensieve weken. Daarna heb je ook nog een heel traject met vervolgafspraken en controles. Ook het dieet, waarbij je steeds een beetje meer mag uitproberen naarmate je huid beter wordt, mag meer benadrukt worden. Het is een manier van leven die je onder begeleiding van de therapeuten probeert om te gooien en naarmate het goed gaat steeds een beetje meer terugbrengt naar het oude ‘normaal’. Hier gaan we dan ook keihard aan werken Maria! 😀

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE huidscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN