De rosacea behandeling ervaring van Odylle 3/3

De ervaring van Odylle met de rosacea behandeling bij de Rositta kliniek. Antibiotica, IPL behandelingen, peelings en diëten hielpen allemaal niet tegen de rosacea van Odylle. Nu gaat ze het anders aanpakken. Ze ondergaat de rosacea behandeling van de Rositta kliniek. Ze is inmiddels 6 maanden bij ons onder behandeling en vertelt hoe het nu met haar en haar rosacea gaat.

Terugblik eerste 3 maanden van het rosacea traject

Ik kijk erg positief terugkijk naar de eerste 3 maanden van het traject. Dit waren de maanden waarin ik veel verbetering zag wat betreft mijn huid. Mijn wangen bleven glad en de roodheid werd steeds minder!

Ik merkte het meeste verschil toen ik op wintersport was geweest. Ik vond het eerst best wel spannend, want ik wist hoe mijn huid voorheen op kou, zon en ander eten reageerde. Maar het ging gewoon goed, heel goed zelfs.. Mijn huid is rustig gebleven! Sowieso zou ik iedereen met rosacea aanraden om naar de bergen te gaan, die frisse berglucht en het gezonde water daar doen echt wonderen voor je huid. Los van dat heb ik gemerkt dat mijn huid zoveel sterker is geworden en het meer aankan wanneer ik iets eet wat niet in het voedingsadvies past.

Hoe gaat het nu met je (rosacea) huid?

Met mijn huid gaat het heel goed. De roodheid trekt steeds meer weg en m’n wangen blijven mooi egaal. Ook kan de warmte er weer goed uit. Dat laatste vond ik wel even spannend, want voorheen had ik last van opvlammingen als ik van de kou buiten naar de warmte binnen ging.

Ik eet ook al best veel weer, maar de grootste triggers vermijd ik. Dat zijn voor mij voornamelijk koemelk en tarwe. Er is nog een trigger, want zo nu en dan krijg ik wat pukkels, maar niet op de plekken waar de rosacea zat. Welke trigger dat is kan ik de vinger nog niet goed op leggen. Ik weet dat mijn hormonen en stress in elk geval een grote rol spelen.

Ik ben inmiddels 6 maanden onder behandeling bij de Rositta kliniek en we zijn nu aan het afbouwen met controle afspraken. Tot zover is mijn ervaring met de rosacea behandeling ontzettend positief!

Mijn tips

Voor iedereen die het traject bij de Rositta kliniek volgt: Wanneer je meer mag uitproberen qua voeding, doe dat dan ook echt! Ik zou de tijd dat je onder controle bent daar echt voor gebruiken om je triggers samen met je behandelaar te achterhalen.

In het begin vond ik dat best eng, maar je kunt altijd bellen of appen voor een extra afspraak als  je huid ergens op reageert. Dat is echt een fijne gedachte!

Afspraak aanvragen

Heb jij ook last van rosacea en wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag dan gerust een gratis consult & huidscan aan via onderstaande knop