De rosaceabehandeling van Ester

Ester is semiprofessioneel zangeres en staat met grote regelmaat op het podium. Dus toen zij last kreeg van rosacea en de symptomen steeds erger werden, had dit gevolgen voor haar zangcarrière. “Als ik het podium op ga, zit ik volop in de make-up. Op een gegeven moment deed het zoveel pijn om de make-up op mijn gezicht te krijgen, dat ik minder ben gaan zingen. Zonder make-up het podium opgaan, doe ik niet.”

Rosacea werd erger door stress

Het eerste moment dat Ester iets aan haar gezicht merkte, was in 2019. Ze kreeg last van een rode huid met wat uitslag. In 2020 kreeg ze steeds meer uitslag, waarop ze besloot naar een schoonheidsspecialist te gaan. “De schoonheidsspecialist heeft mijn gezicht lopen scrubben en boenen. Mijn voorhoofd lag daardoor helemaal open, omdat de huid daar erg dun was. De rosaceaklachten leken te verdwijnen, maar kwamen daarna net zo hard weer terug.” In die periode kreeg Ester ook heel wat stress te voorduren; haar ene zus overleed en haar andere zus werd in het ziekenhuis opgenomen door corona. “De stress zorgde ervoor dat de rosacea alleen maar erger werd.”


Geen effecten

Ester bleef haar afspraken met de schoonheidspecialist elke zes weken herhalen, omdat ze even effect had van de behandeling, ondanks de wonden die ze ervan kreeg. “Op een gegeven moment ontstonden er na de behandeling zoveel korsten op mijn huid en voelde het branderig aan, dat ik ermee ben gestopt.” Ester bezocht de huisarts en legde daar haar problemen voor. Ze kreeg een cortisonecrème voorgeschreven. Na de crème een paar maanden te hebben gebruikt, merkte ze nauwelijks effect.

Via de huidscan, waarbij diepere lagen van de huid zichtbaar zijn, kun je goed zien op welke plekken de rosacea bij Ester het heftigst is.

Op zoek naar een oplossing

“Mijn zangcarrière en mijn welzijn hadden er onder te lijden, dus ik ben op zoek gegaan naar een oplossing. Ik ben nachten gaan zoeken op het internet naar geschikte behandelingen. Ik heb me er wel een tijdje in verdiept. Er worden verschillende oplossingen op het internet geboden, maar jullie spraken mij het meeste aan, omdat jullie alleen manueel behandelen. En niet alleen de buitenkant van het lichaam speelt een rol bij de Rositta Kliniek, maar ook de binnenkant. Ik had ook kunnen kiezen voor een chemische peeling, maar daar ben ik geen voorstander van. Ik heb gezien hoe dat bij een collega heeft uitgepakt op het gezicht. Zij heeft blijvende beschadigingen opgelopen.”

Aandacht voor voeding

Dat de behandeling bij de Rositta Kliniek niet alleen uit gezichtsbehandelingen bestaat, maar dat er ook aandacht is voor voeding, dat spreekt Ester aan. “Voeding is een hekelpunt bij mij. Ik heb problemen met voeding omdat ik verschillende voedselintoleranties en allergieën heb. Dat komt tot uiting op verschillende manieren. Ik krijg onder andere last van mijn maag, ik krijg zwellingen, maar ik krijg ook last mijn huid en krijg overal uitslag. Door de behandeling bij de Rositta Kliniek aan te gaan, was het voor mij een mooi moment om extra op mijn voeding te letten.”

Goed inlezen

In april zocht Ester contact met ons via de telefoon en ze plande een gratis intakegesprek in. “Ik wilde me zo goed mogelijk inlezen en verdiepen in wat ik kon verwachten en of het de moeite waard zou zijn. Ik heb jullie website helemaal doorgespit, blogs gelezen, de reviews doorgenomen. Na een telefonisch gesprek en een intakegesprek was ik overtuigd en maakte ik een afspraak.”

Heftig

De eerste behandeling was wel even wennen voor Ester. “Ik had me er een beetje op verkeken. Mijn huid op mijn voorhoofd was nog steeds flinterdun. Er zat alleen een velletje, meer niet. Dus dat deed wel even pijn.” De beginperiode van het hele behandeltraject heeft Ester wel als heftig ervaren. “De eerste drie weken vond ik wel pittig, maar ik voelde me veilig bij de behandelaar, dat vind ik belangrijk. Ik had het vertrouwen in haar en ze heeft me goed geholpen. Soms was ze op een klein plekje op mijn gezicht heel lang bezig, omdat mijn rosacea daar zo ernstig was, maar het was nodig. Ook door me aan de voedingsadviezen te houden, bleef ik moed houden om met de behandeling door te gaan.”

Gaat goed met rosacea

Ester knapte na de eerste fase van het behandeltraject behoorlijk op en is blij gestart te zijn met de behandeling bij de Rositta Kliniek. “Ik merk dat mijn gezicht het goed doet. Ik heb wel ouderdomsvlekken, maar de roodheid in mijn gezicht is weg. De Lamara-producten van de Rositta Kliniek gebruik ik structureel ’s morgens en ’s avonds. Als ik de verzorgingsproducten niet gebruik, dan weet ik zeker dat mijn huid daar niet goed op reageert. Het fijne aan de Lamara-producten is dat ze niet zo chemisch zijn, waardoor mijn gezicht geen pijn doet na gebruik.”

Weer aan het zingen

Esters gezicht is weer rustig en, niet geheel onbelangrijk, ze staat weer volop op het podium! “Ik maak weer werk van mijn zangcarrière. Ik ben weer lekker aan het zingen en ook bezig met Spotify en YouTube.” Wel blijft Ester gevoelig voor sommige soorten voedsel, onder andere ook door haar tolerantie en allergieën, en merkt ze het aan haar huid als ze stress heeft: “Als ik stress heb, doe ik de lotion met die korrels erop, die ik tijdens de behandeling heb gekregen. Dan zijn de volgende dag de klachten weer weg. Dit effect heb ik niet met andere producten.”


We hebben Ester geïnterviewd over haar behandeling bij de Rositta Kliniek. Nadat we het interview hadden uitgewerkt en zij haar verhaal kon teruglezen, wilde ze graag nog iets toevoegen:

“Ik heb geen aandeel in het bedrijf Rositta, maar ik wil wel de nadruk leggen op het feit dat de Rositta Kliniek (met 2 duimen omhoog) aan te bevelen is. Het is echt een goede, maar vooral betrouwbare kliniek! Het is begrijpelijk dat je, omdat je de kliniek niet kent, het best eng vindt of het misschien niet aan durft. Maar geloof mij, als je je gezicht en je lichaam lief hebt, je zo vaak van de ene schoonheidskliniek naar de andere bent gegaan, zo ontzettend lang heb gerommeld met allerlei producten en vooral zo direct diepe littekens krijgt, dan móét je naar de Rositta Kliniek gaan! Deze kliniek is jouw laatste redmiddel met rosacea.”