De rosaceabehandeling van Dolores

Dolores Felicia vond het lastig om de stap naar de Rositta Kliniek te nemen. Een aantal jaren later is ze nog steeds superblij met het eindresultaat en vertelt ze met trots haar verhaal. Dolores is 29 lentes jong en in het dagelijks leven werkt zij als wijkverpleegkundige. In 2018 is zij naar de dokter gegaan omdat ze last had van rode plekken op haar wang, kaakgebied en kin. De huisarts stuurde haar door naar de dermatoloog. De dermatoloog twijfelde over welke huidaandoening Dolores precies had. Na het nemen van een biopt was het duidelijk; ze had last van rosacea.

Twijfel je of je een huidaandoening hebt? Lijken de klachten op rosacea? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE gezichtsscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN


Dermatoloog

Dolores: “In september 2018 begon ik aan een antibioticakuur. Ik moest maar liefst tien weken lang elke dag mijn huid insmeren met hormoonzalf. In november stopte ik hiermee en moest ik aangeven hoe het ging.” In eerste instantie had de antibioticakuur effect op de huid van Dolores. Tot het moment dat ze stopte met de kuur. “Net als bij vele anderen ging het goed met Dolores en haar antibiotica totdat ze stopte. “Na deze kuur werd mijn huidprobleem echt tien keer zo erg. Ik kreeg enorme jeuk en mijn rode plekken deden veel pijn.”

En alsof het nog niet erg genoeg was, kreeg Dolores te horen dat de dermatoloog haar niet verder kon helpen. “Ik had nog één optie en dat was beginnen met een extreem heftige kuur, maar hier stond ik niet achter. Voor dit soort momenten is er maar één woord: wanhoop! Naast de pijn en jeuk, die elke dag erger werden, deed dit ook enorm veel met mijn zelfvertrouwen.”

Voeding en het weer

Na de dermatoloog ging Dolores naar een homeopaat om haar eetpatroon aan te passen. Schoonheid komt tenslotte van binnenuit. Daarom is het belangrijk om te kijken wat je eet. “De homeopaat adviseerde mij om bepaalde voedingsmiddelen te mijden. Dit heb ik voor lange tijd gedaan, maar helaas zonder resultaat.” Ook probeerde ze accupunctuur. Helaas leverde dit ook niet het gewenste resultaat op.

Naast dat voeding een bepaalde trigger was voor Dolores, waren de weersomstandigheden ook een trigger. “De zon probeerde ik zoveel mogelijk te ontwijken. Zonnebrand zorgde daarbij ook nog eens voor ontstekingen.” Dit werd een enorme uitdaging voor een wijkverpleegkundige die haar werk bijna altijd op de fiets deed. Het roer moest dan ook écht om, zodat ze haar werk op een normale manier en fietsend kon blijven uitvoeren.

Rositta Kliniek

Na een enorme zoektocht op internet kwam ze de Rositta Kliniek tegen op google en Facebook. “Ik vond de stap maken naar de kliniek heel lastig. Ik kon weinig verhalen en reviews vinden. Ook de verdere informatie was schaars. In de Facebookgroep van de Rositta Kliniek zag ik wel dat mensen hun verhaal met elkaar deelden. Na lang wikken en wegen heb ik een afspraak gemaakt voor een gratis consult. Ik beschouwde deze afspraak echt als mijn laatste redmiddel.”

Wil jij meer verhalen lezen van onze patiënten? Of heb jij een vraag die je graag zou willen stellen? Ga dan naar Facebook en volg ons pagina Rositta Klinieken en meld je aan bij onze Facebookgroep Rosacea vrij door Rositta. Stel je vraag aan ervaringsdeskundigen en ga in gesprek.


Het behandelingstraject in de Rositta Kliniek

Eerst heeft Dolores drie weken lang, vijf dagen per week een afspraak gehad in de Rositta Kliniek. Toen het beter ging met haar huid is dit teruggebracht naar één behandeling per twee weken. Dit duurde ongeveer twee maanden. “Ik ben dus drie maanden onder behandeling geweest. Daarna was mijn rosacea helemaal weg. Een half jaar later ben ik nog ter controle langs geweest.

“Het traject zelf was pittig! Zowel mentaal als fysiek,” laat Dolores weten. De behandelingen zijn zwaar en ook het zeer beperkte voedingsadvies was voor mij echt een uitdaging. De eerste twee weken voelde ik mij totaal niet op mijn gemak. Door wat ik al had meegemaakt met andere behandelingen en artsen, had ik weinig vertrouwen en vroeg ik mij af of de rosacea wel kón verdwijnen.” Toch was Dolores na drie maanden ‘rosacea-vrij’. “Ik moest in de zomer na het traject nog wel goed op mijn huid letten. Als ik teveel in de zon zat, kreeg ik ook weer plekjes. Die kon ik gelukkig zelf behandelen met de producten en de adviezen van de Rositta Kliniek. Ik merk dat mijn huid elk jaar weer een stukje sterker wordt en ook steeds meer kan hebben.”

Het was elke minuut waard!

Na een lang en soms slopend traject is Dolores nog elke dag blij met het eindresultaat. “Ondanks alles zou ik de Rositta Kliniek zeker aanraden. Het traject is pittig, maar achteraf elke minuut waard!” Ook adviseert Dolores iedereen om na het traject zorgvuldig met je huid om te gaan. “Na het traject moet alles weer rustig opgebouwd worden. Je voeding, het aantal zonuren en je moet niet vergeten je huid goed te verzorgen. Ik heb tot een jaar na mijn behandeling de coverstick dagelijks gebruikt. Het blijft dus heel goed opletten en luisteren naar je huid. Heb er vertrouwen in, al heeft je huid ook tijd nodig om te herstellen.”


Deel jouw verhaal

De reden waarom Dolores haar verhaal deelt is duidelijk. ‘Toen ik op zoek was naar een effectieve behandelmethode, waren er maar weinig praktijkverhalen van de Rositta Kliniek. Ik ben dan ook van mening dat iedereen zijn of haar verhaal moet delen. In de facebookgroepen, als review op de site of misschien wel in een interview als deze. Waar je jezelf natuurlijk goed bij voelt. Hoe meer succesverhalen er gedeeld worden, hoe meer mensen behandeld kunnen worden aan deze verschrikkelijke huidaandoening”, eindigt Dolores haar verhaal.

Ben jij ook toe aan verandering en wil jij iets doen aan jouw probleemhuid? Plan hieronder een vrijblijvende afspraak in en maak GRATIS  een gezichtsscan.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN