De rosaceabehandeling van Mieke

In februari 2019 ontstonden er rode vlekken en ontstekingen in het gezicht van Mieke. Het voelde alsof haar gezicht verbrand was. Dit bleek rosacea te zijn. Na van alles geprobeerd te hebben besloot ze de rosaceabehandeling bij de Rositta Kliniek te gaan doen.

Over mij en mijn rosacea

“Ik ben Mieke en ik ben 55 jaar. In februari 2019 ontstonden er rode vlekken en ontstekingen in mijn gezicht. Het voelde alsof mijn gezicht verbrand was door de zon. Dit bleek rosacea te zijn. Ik schrok er van, want ik heb nooit een probleemhuid gehad.

Ik ben eerst zelf op onderzoek uitgegaan en heb verschillende crèmes geprobeerd tegen de rosacea. Helaas zonder succes. Toen heb ik van de huisarts hormoonzalf gekregen, dat onderdrukte de ontstekingen, maar zodra ik stopte met smeren kwam het weer terug.

Vervolgens ben ik doorverwezen naar de dermatoloog en weer een zalf gekregen. Maar toen ik die zalf een tijdje gebruikte, merkte ik dat mijn huid erg dun en kwetsbaar werd. Het onderdrukte de ontstekingen wel, maar mijn huid genas niet.

Ik besloot om op zoek te gaan naar een oplossing die mijn rosaceahuid zou laten genezen in plaats van de symptomen alleen maar zou onderdrukken.”

De rosaceabehandeling bij de Rositta Kliniek

Door te zoeken naar de oorzaak van rosacea kwam Mieke op de website van de Rositta Kliniek terecht. Hier las zij dat de Rositta Kliniek een rosaceabehandeling heeft die de oorzaak aanpakt, in plaats van alleen de symptomen onderdrukt. Mieke besloot een afspraak te maken voor een gratis consult en huidscan.

Mieke: “Na het consult  was ik er van overtuigd dat zij mij konden helpen. Dus ik besloot het rosaceabehandeltraject aan te gaan.”

huidscan voor behandeling

Mijn ervaring met het behandeltraject

De start was pittig en zwaar, de eerst twee weken had ik elke werkdag een behandeling, deze waren pijnlijk. Daarnaast vond ik het heftig om volledig te stoppen met koffie en suiker. Ik werd er even ziek, moe en labiel van.

Na die twee weken was ik gewend aan de behandeling en kon ik de pijn beter verdragen, ook was ik de ontwenningsverschijnselen van cafeïne en suikers kwijt. Tijdens het behandeltraject heb ik een voedingsadvies gevolgd. Hierdoor konden we mijn triggers uitzoeken en heb ik een paar kledingmaatjes kleiner gekregen. Dus dat is mooi meegenomen.

In december 2021 ben ik begonnen met nieuwe voedingsmiddelen toevoegen aan mijn menu en had ik nog maar één keer per maand een behandeling.

Ik heb de eerste twee weken vrij genomen van werk en de derde week vanuit huis gewerkt en daarna weer gewoon aan het werk gegaan. Vanwege de lotion met korrels die aangebracht werd op mijn gezicht wilde ik geen face-to-face contact met andere mensen hebben. Dit voelde te ongemakkelijk voor mij.

Na een tijdje kon ik mijn gezicht met behulp van de coverstick er acceptabel uit laten zien om er mee voor de dag te komen. 

Na twintig behandelingen was mijn huid ontzettend rustig geworden. Af en toe had ik nog een klein bultje, maar die behandelde ik dan met de korrels (Rositta Lotion). Dit hielp goed om de rust weer terug te brengen. Inmiddels is mijn huid helemaal rustig en heb ik de Rositta Lotion niet meer nodig.

Wat mij enorm geholpen heeft om door te zetten was de support van mijn huidtherapeut. Zij was erg zorgzaam en meelevend. Dat had ik echt nodig om het vol te houden met de belofte dat het echt weer helemaal goed komt met mijn huid.”

Na 20 behandelingen

Tips

Op de vraag of Mieke tips heeft, antwoordt zij: “Ja, neem de eerste drie weken van het behandeltraject vrij. Zo heb je de rust om de behandeling te ondergaan en je lichaam te laten wennen aan het nieuwe voedingspatroon en te experimenteren met bereiden van maaltijden.”

Mieke voegt toe: “Het is een investering, zowel mentaal, als in tijd en financieel, maar om weer een gladde en rustige gezichtshuid te hebben, is dit echt een groot cadeau aan jezelf!”