Ervaringsverhaal

Ans kwam er zo’n 10 jaar geleden achter dat ze rosacea had. Ze had nog nooit van deze huidaandoening gehoord, maar het werd met de jaren erger. Toen besloot ze haar rosacea te laten behandelen bij de Rositta kliniek.

Over mij en mijn rosacea

“Ik ben Ans Tiesema en ik woon samen met mijn man en hond Nelson in Beilen. Ongeveer 10 jaar geleden kwam ik erachter dat ik rosacea had. Ik onderging een schoonheidsbehandeling bij een schoonheidsspecialiste en zij merkte op dat de pukkeltjes en roodheid in mijn gezicht wel eens rosacea zou kunnen zijn.

Rosacea, daar had ik nog nooit van gehoord, dus ik ben naar informatie gaan zoeken op het internet. Ik had (gelukkig) geen ernstige rosacea, dus ik kon in het begin de oneffenheden prima maskeren. Daarom heb ik er in eerste instantie ook niets aan laten doen en heb alleen mijn verzorgingsproducten daarop aangepast. Uiteindelijk was dit niet meer voldoende.

Door online op onderzoek uit te gaan ben ik bij de Rositta Kliniek terecht gekomen. De positieve reacties waren voor mij ook een aanleiding om geen andere alternatieven te proberen. Voor mij was het duidelijk dat, als mijn rosacea erger zou worden, de Rositta Kliniek het juiste adres was.

Gedurende de jaren werd de rosacea steeds erger en ik voelde dat ik de grip op mijn huid kwijt begon te raken. Ik vond het steeds meer confronterend om ’s ochtends zonder make-up mijn gezicht in de spiegel te zien. Toen besloot ik dat het tijd was om mijn rosacea te laten behandelen.

Huidscan voor behandeling

De rosaceabehandeling bij de Rositta Kliniek

In mei heb ik een consult en huidscan gehad bij de Rositta kliniek en besloot ik al snel om het behandel traject aan te gaan. Begin juni ben ik gestart.

De eerste twee weken heb ik elke werkdag een behandeling gehad, de derde week drie behandelingen, de vierde week twee behandelingen en zo zijn de behandelingen steeds verder afgebouwd. Ik heb inmiddels 21 behandelingen gehad.

Mijn ervaring met het behandeltraject

Ik vond vooral de eerste twee weken erg pittig. Destijds heb ik ervoor gekozen om het traject in mijn vakantieperiode te starten, zodat ik alle rust en aandacht voor dit traject had. De eerste twee weken ben ik gewoon thuis gebleven, want ik mocht geen make-up dragen en de producten van de behandeling waren zichtbaar op mijn gezicht. De producten met korrels die ze tijdens de behandeling op mijn gezicht deden zaten er de hele dag op. Ik vond het daarom comfortabeler om geen afspraken buitenshuis te hebben.

Ook was het wel even puzzelen met het voedingsadvies. Wat mag ik wel en niet eten, welke producten moet ik kopen en hoe maak ik daar en lekkere maaltijd van? Dit was even wennen, maar ik heb me aan het voedingsadvies gehouden en het went snel. Tijdens het behandeltraject kreeg ik een lijst met producten die ik wel mag (groen), af en toe mag (oranje) en moet vermijden (rood). De eerste weken at ik alleen producten uit de groene lijst en in december ben ik weer begonnen met producten eten uit de rode lijst. Mijn huid reageerde hier erg goed op, dus ik kan weer min of meer ‘gewoon’ eten.

Als bonus heeft dit traject mij veel bewuster gemaakt van voeding en wat de invloed hiervan is op je huid. Ik heb mijn eetgewoonten hier en daar dus wel aangepast.

Mijn behandeltraject is nog niet helemaal afgerond, maar tot nu toe gaat het erg goed met mijn huid. Ik heb geen last meer van warmte en mijn huid is mooi glad.

Huidscan na 20 behandelingen

Tips

Ik vind het verdrietig om te zien hoe mensen met rosacea worstelen met hun huidaandoening en vaak een heel medisch en soms alternatief circuit hebben doorlopen zonder resultaat. Ik wil iedereen met rosacea dan ook de tip geven: bezoek de Rositta Kliniek en laat je rosacea behandelen door hun specialisten.

Het is een lang traject en het kost geld, maar het is het allemaal waard. De rosaceabehandeling bij de Rositta Kliniek werkt echt.

 

Je kunt geen reacties geven