De oplossing voor rosacea – Andrea

De oplossing voor rosacea? Andrea liep al sinds jaar en dag rond met rosacea. Een probleem dat ooit op 19-jarige leeftijd begon, is opgelost. Nu kan zij op 55-jarige leeftijd eindelijk weer de dingen doen die ze altijd al heeft willen doen. Benieuwd naar hoe dit zo lang heeft kunnen duren? In deze blog vertellen we haar verhaal over verkeerde diagnoses, heftige medicaties en psychische klachten die zij ondervond aan haar rosacea.

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE gezichtsscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN

Een lang traject tot de diagnose

Voor Andrea begon haar rosacea op haar 19e. Doordat ze er zo jong al last van kreeg werd lang gedacht dat het ging om Acne. “Ik ontving vele medicijn kuren tegen acné die uiteindelijk geen blijvend resultaat gaven”. En dat terwijl de uitslag in haar gezicht steeds erger werd. “Ik had inmiddels heel wat dermatologen in Limburg geraadpleegd op zoek naar een definitieve oplossing. Telkens gaf men mij een middel om te smeren en te slikken helaas zonder blijvend resultaat.”

Uiteindelijk werd ze doorverwezen naar het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Ze was ondertussen 30, en had al een heel traject doorlopen om tot een diagnose te komen. Maar ze had geluk: “In het Bronovo ziekenhuis ging het snel, deze dermatoloog had maar één blik nodig om te constateren dat ik een zeer ernstige vorm van Rosacea had.”.

Toen ze eenmaal in het Bronovo ziekenhuis was geweest ging de behandeling snel. Maar die blijdschap was van korte duur, want na slechts enkele maanden kwamen de hevige rosacea uitbraken weer terug. Dus ging ze toch weer terug naar de dermatologie afdeling van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC). “Hier kreeg ik jarenlang met kleine tussenpozen medicatiewat ernstige bijwerkingen veroorzaakte. Ik gebruikte dus ook maagbeschermers en allerlei middeltjes tegen ernstig droge lippen etc. Ik kreeg telkens maar voor 1 maand medicijnen mee opdat deze testen ook daadwerkelijk plaats zouden vinden.”. Daar bovenop moest zij maandelijks bloed laten afnemen om de bloedwaardes te controleren en een zwangerschapstest doen omdat ze niet zwanger mocht worden.

En toen………

Dit was nog niet het einde van haar misère. “Na een oogmeting bij een opticien werd ik doorverwezen naar een oogarts. Hier werd geconstateerd dat ik ook oculaire rosacea had. Ik had toen constant het gevoel dat er zandkorrels in mijn ogen zaten.”. Doordat ze constant in haar ogen wreef begon ze slechter te zien. Ook ontstonden er ernstige ontstekingen rond haar neus. Ze begon zich af te vragen of ze ooit een oplossing zou vinden voor rosacea.

Uiteindelijk kwam Andrea via een facebook groep voor lotgenoten met rosacea uit bij de Rositta Kliniek. “Ik wilde stoppen met de medicijnen omdat ik daar steeds beroerder van werd. Mijn vriend heeft me toen aangemoedigd alternatieve geneeskunde te proberen onder het mom baat het niet schaadt het niet. Ik las meerdere verhalen dat de Rositta methode echt de oplossing was voor rosacea.” Bij Rositta begon ze aan een traject dat al met al een jaar heeft geduurd. De eerste 6 weken verbleef ze in Assen omdat ze voor de behandeling meerdere keren per week naar de kliniek ging. “De eerste 2 weken was ik erg moe en voelde me futloos. De behandeling was ook best gevoelig, en ik zag er niet uit. Gaandeweg voelde ik me steeds beter.”

De impact van rosacea

Naast de lichamelijke klachten die bij rosacea horen ondervond Andrea ook psychische klachten. “Mijn gezicht werd vaak vuurrood. Bijvoorbeeld als ik aan het sporten was, als ik een glas wijn dronk of als ik pittig eten at. En ook na een douche of in de sauna. Mijn omgeving attendeerde me hier constant op, ook als ik er zelf al niet aan dacht.” Dit had veel impact op haar. Ze werd depressief en ontwikkelde een negatief zelfbeeld. “Ik ben tijdens depressies vaak niet meer naar buiten geweest omdat iedereen me altijd aankeek. Ik kreeg zelfs ooit een reactie dat ik er onsmakelijk uitzag. Tranen met tuiten heb ik hierover gehuild. Ik ben toen zelfs gestopt met mijn opleiding schoonheidsspecialiste omdat ik vond dat je een visitekaartje voor je beroep moet zijn, en dat was ik allesbehalve.” Op meerdere momenten heeft Andrea antidepressiva geslikt om hiermee om te kunnen gaan.  De impact van Rosacea gaat voor Andrea een stuk dieper dan alleen lichamelijke klachten.

Nu Andrea is behandeld door de Rositta Kliniek gaat het een stuk beter met haar. “Na het behandeltraject had ik nog maar sporadisch last van Rosacea. Heel af en toe gebruik ik nog het wondermiddel van Rositta, de korrel formule.” En of ze de Rositta kliniek zou aanraden? “Jazeker, als je het kan betalen, laat je behandelen bij de Rositta kliniek, daar ben je in goede handen. Het is een prachtig pand, en er werken heel lieve kundige mensen. En je komt van de medicijnen af. Het is echte dé oplossing voor rosacea.” Ze geeft aan zelfs folders langs te hebben gebracht bij haar huisarts.

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE gezichtsscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN