Maskne: Acne door het dragen van een mondkapje. Sinds Covid-19 is er veel veranderd in ons leven. Geen knuffels, festivals, kroegentocht en noem maar op, maar helaas is het dragen van een mondkapje er juist bij gekomen. Hierdoor is er een nieuw huidprobleem ontstaan; MASKNE.

Wat is maskne, hoe ontstaat het en hoe kan je het voorkomen?

Wat is maskne?

Maskne is een nieuwe term. Het betekent ‘masker acne’ oftewel acne door het dragen van een mondkapje.

Het is te herkennen aan kleine witte puistjes, bultjes, roodheid en irritatie rondom de mond.

Hoe ontstaat maskne?

Maskne ontstaat onder andere door wrijving van het mondkopje op de huid, hierdoor beschadigd de huid barrière. Zweet, olie en bacteriën worden vastgehouden op de huid door het mondkapje en hierdoor ontstaan mee-eters, puistjes en irritatie.

Daarnaast is de favoriete plek van bacteriën een vochtige plek en door te ademen in het mondkapje wordt het een vochtige ruimte. Dit in combinatie met beschadiging in de huid barrière zorgt voor de acne.

Hoe voorkom je maskne?

Misschien wel de belangrijkste vraag. Hier een aantal tips tegen maskne:

  1. Reinig je gezicht 2x per dag met een milde cleanser
  2. Vervang en was je mondkapje zo vaak mogelijk.
  3. Kies voor een mondkapje van zijden, deze is huidvriendelijk. Moet je bijvoorbeeld op je werk een medisch mondkapje op? Een zijden mondkapje is gemakkelijk te dragen onder het medische mondkapje.
  4. Smeer geen make-up op de plekken waar het mondkapje zich bevindt.
  5. Zorg ervoor dat het mondkapje goed aansluit op de huid. Zo voorkom je wrijving.
  6. Verzorg de huid met een dag/nacht crème speciaal voor acne.

Huidverzorging

Het kiezen van de juiste huidverzorgingsproducten is erg belangrijk als het gaat om een gevoelige acne huid.

Wij hebben speciaal voor mensen met een gevoelige huid, zoals acne, rosacea, maskne, eczeem en psoriasis een huidverzorgingslijn ontwikkeld.

Wij raden aan om de volgende stappen te volgen:

In de ochtend reinigen met een milde cleanser en water. Wanneer je last hebt van acute roodheid of irritaties is het belangrijk om een acute verzachtende crème op de aangedane huid te smeren. Vervolgens een dagcrème speciaal voor een gevoelige huid aanbrengen.

In de avond 2x reinigen met een milde cleanser en water. Wanneer je last hebt van acute roodheid of irritaties is het belangrijk om een acute verzachtende crème op de aangedane huid te smeren. Tot slot een nachtcrème speciaal voor de gevoelige huid aanbrengen.

Wij hebben een set samengesteld speciaal voor de acne gevoelige huid. Deze set is op elkaar afgestemd en bevat werkzame producten.

Je kunt geen reacties geven