Na de geboorte van mijn tweede zoon kreeg ik last van rode wangen.

Na de geboorte van haar tweede zoon kreeg Marjolein last van roodheid op haar wangen. Dit werd in de jaren daarna steeds meer. Stress, drukte en wellicht ook hormonen waren slechte factoren en de rosacea breidde zich uit tot haar kin, neus en voorhoofd. Vlak voordat Marjolein naar de kliniek kwam, was de rosacea op zijn heftigst. Ze voelde zich er onzeker en ongemakkelijk door. Nadat de huisarts haar vertelde dat er niks tegen te doen was, ging ze zelf zoeken op internet en kwam de Rositta Kliniek tegen. Ze las de verhalen en recensies van klanten en besloot een gratis intake in te plannen. Toen huidtherapeut Iris haar vertelde dat ze haar kon helpen, twijfelde ze geen moment en is ze twee weken later met het traject gestart.

Begin van rosacea

In het dagelijks leven werkt Marjolein bij de gemeente Apeldoorn. Na de geboorte van haar tweede zoon, merkte Marjolein dat haar wangen rood werden. Dit komt vaker voor na zwangerschappen. Wellicht hebben deze hormonale schommelingen een rol gespeeld bij haar rosacea. ‘Dit werd in de jaren daarna steeds erger en breidde zicht uit naar mijn kin en neus. Ongeveer drie jaar geleden was het op z’n heftigst. De roodheid trok niet meer (snel) weg en verergerde zich. Vooral in drukke stressachtige periodes. Bijvoorbeeld op het werk of tijdens een discussie met iemand. Waar de roodheid normaal wegtrok na een nachtje slapen, bleef deze nu steeds langer hangen. Vooral mijn wangen waren regelmatig branderig en warm. De huid verdikte daar ook soms en ik kreeg meer witte bultjes op mijn wangen.

Voordat de rosacea op zijn heftigst was, heeft Marjolein diverse veelbelovende crèmes geprobeerd en is Marjolein bij de huisarts langs geweest. ‘Dit was ongeveer vijf jaar geleden. De huisarts gaf inderdaad aan dat het rosacea was en dat dit meestal niet te genezen is. Ik kreeg antibiotica mee, maar dit had niet het gewenste effect. Mede ook door de bijwerkingen stopte ik hiermee en de rosacea kwam des te heviger terug. Dit had ik ook met de crèmes die ik heb geprobeerd’. Niet alleen op fysiek gebied had Marjolein last van rosacea, ook op emotioneel vlak ging het haar niet in de koude kleren zitten. ‘Ik voelde me steeds meer ongemakkelijk en onzeker. Soms maakten mensen ook opmerkingen over mijn ‘rode blosjes’. Dit doet meer met je dan mensen vaak beseffen.’

De oplossing tegen rosacea

Ondanks dat niks Marjolein geholpen had, gaf ze niet op en ging ze doorzoeken. Ze kwam daarbij ook veel tips en adviezen tegen op verschillende websites over voeding en was dan ook al begonnen om sommige ‘triggers’ zoals koffie en zuivel te vermijden.  ‘Op een gegeven moment belandde ik op de website van de Rositta Kliniek . Ik las veel positieve verhalen en recensies. Aanvankelijk was ik nogal sceptisch. Ik kon en wilde het niet geloven. Toch besloot ik een afspraak te maken voor een intake. Deze was toch gratis en ik had niets te verliezen. Tijdens de afspraak was behandelaar Iris zo stellig dat ze mij kon helpen dat ik besloot het traject aan te gaan.’

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE huidscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN

De rosaceabehandeling

Marjolein startte haar traject in oktober 2020. ‘Het traject was pittig en intensief. Zowel fysiek als mentaal. De eerste weken had ik echt pijn tijdens de behandelingen. Ook het dieet was streng. Uiteindelijk ben ik zeker 6 kg kwijtgeraakt. Gelukkig kon ik door corona veel thuiswerken en de eerste twee weken heeft mijn vriend de boodschappen gedaan. Na een tijdje was ik de schaamte voorbij. Ik ging met mijn gezicht vol korrels gewoon een winkel in of de kids ophalen van het schoolplein.’ Marjolein is nu meer dan drie jaar verder en zeer tevreden met haar huid. ‘Ik ben er bijna helemaal van af. Mijn wangen en mijn neus zijn nog een beetje rood. Iris gaf aan dat dit waarschijnlijk nooit helemaal meer verdwijnt omdat mijn huid erg is aangetast. Maar het valt in het niet met hoe ik er twee jaar geleden uitzag.’

Het ‘rosacea’ advies van Marjolein

Marjolein is dus erg tevreden over de Rositta kliniek. ‘Ik zou voor de volle 100% de Rositta Kliniek aan iedereen aanbevelen. Het is zwaar, maar het is het meer dan waard. Mijn gezicht voelt weer zacht en glad aan.’ Ook over het dieet is Marjolein erg te spreken. ‘Het dieet is gezond en ook nog eens heel lekker. Het speltbrood en de havermout met rijstmelk en banaan/peer bevalt mij zo goed, dat ik dit nog steeds dagelijks eet. Toch heeft het voor mij ook even geduurd dat ik doorhad waar mijn huid niet goed op reageerde. Hierdoor ben ik nog steeds voorzichtig met suiker en zuivel. Koffie en alcohol vermijd ik zelfs nog helemaal. Waarschijnlijk kan ik dit later een klein beetje opbouwen. Dus wees geduldig, heb vertrouwen in jezelf en in de kliniek en blijf positief zou ik zeggen.’

‘Ik gebruik nog steeds de producten van de kliniek en wil niet meer anders. Om mijn huid goed te blijven beschermen, gebruik ik op mijn wangen nog een klein beetje coverstick. Dat camoufleert meteen nog het kleine beetje roodheid dat er nog zit. Dan nog wat anders: het is best een duur behandeltraject. Tip: geef de gemaakte kosten op bij je belastingaangifte. Ik heb een paar honderd euro teruggekregen!’

Ondanks haar advies, mooie en positieve woorden heeft Marjolein nog wel een verbeterpunt. ‘Ik vind dat jullie in het begin best iets duidelijker mogen zijn over de duur van het traject. Toen ik begon had ik mij ingesteld op drie maanden. Ik zag pas echt goed resultaat na zes maanden. Voor mij was dit best een ‘tegenvaller’ om het zo maar te noemen. Gelukkig was Iris daar om mij door de moeilijke periodes heen te helpen. Ze is echt super lief, meelevend en professioneel. Ze gaf me altijd het vertrouwen en de moed om weer verder te gaan. Daarom heb ik ook alleen maar lof voor haar en de Rositta Kliniek.

Ben jij er ook zeker van dat jij last hebt van een huidaandoening en wil je zeker weten of dit mogelijk rosacea is? Plan gerust een afspraak in voor een GRATIS en VRIJBLIJVENDE huidscan bij ons in de kliniek.

AFSPRAAK MAKEN GEZICHTSSCAN