De rosaceabehandeling van Linde

Ervaringsverhaal

Linde kwam er zo’n tien jaar geleden achter dat ze rosacea had. Ze had van alles geprobeerd om er van af te komen, zoals een antibioticakuur en crèmes. Helaas hielp dit niet. Uiteindelijk kwam ze bij ons terecht, heeft ze onze rosaceabehandeling gedaan en daar is ze nog altijd dankbaar voor.

Over mij en mijn rosacea

“Ik ben Linde en ik ben 32 jaar. Ongeveer tien jaar geleden kwam ik erachter dat ik rosacea had.
Ik had al langere tijd last van plekjes en onzuiverheden, maar het kreeg pas de naam ‘rosacea’ toen ik
wat ouder was. Ik had vooral last van rosacea tijdens stressvolle periodes, dan werd ik echt rood.

De rosacea was bij mij erg goed zichtbaar. Ik had echt last van roodheid en ontstekingen, gelukkig had ik geen pijn, want dat hoor ik ook vaak bij rosacea. Doordat het zo goed zichtbaar was, voelde ik me eigenlijk niet meer zo mooi…

Ik ben naar de huisarts gegaan en toen kreeg ik een crème mee (metronidazol). Dit hielp helaas niet.
Daarna ben ik overgegaan op antibiotica, dit hielp in eerste instantie erg goed. Helaas kwam het twee keer zo hard terug toen ik stopte met de kuur.

Uiteindelijk heb ik een afspraak met de dermatoloog gemaakt. Hij zei dat hij me kon helpen, máár dat zou betekenen dat ik in ieder geval één jaar aan de antibiotica zou moeten. Dit wilde ik echt niet! Antibiotica is immers niet zo goed voor je. De kans was ook dat het terug zou kunnen komen, dus dan zou ik de antibiotica zonde voor mijn lichaam vinden.

Rosacea gezicht
Huidscan voor de rosaceabehandeling

Mijn rosaceaoplossing

Mijn oma kende iemand die de rosaceabehandeling bij de Rositta Kliniek heeft gedaan en volgens mijn oma had zij weer een babyhuidje na een aantal behandelingen. Eerst was ik hier wat sceptisch over, omdat rosacea volgens de wetenschap niet op te lossen is.

Toch ben ik op onderzoek gegaan en door de goede recensies besloot ik een afspraak te maken voor een gratis consult en huidscan. Het consult was erg fijn en duidelijk en ik besloot al snel om het traject aan te gaan.

Het rosaceatraject

Ik ben in februari 2020 begonnen aan het rosaceatraject bij de Rositta Kliniek. De eerste twee weken heb
ik elke werkdag een behandeling gehad, de derde week drie afspraken en zo zijn de behandelingen steeds verder afgebouwd.

Na vier weken merkte ik al zo’n groot verschil in mijn huid. De ergste roodheid en ontstekingen waren al
weg. Ik kreeg ook al snel ontzettend veel complimenten van mijn omgeving. Dit was erg motiverend.

Hoe was het?

Als ik terugkijk op mijn rosaceabehandeling ben ik nog steeds heel blij dat ik het gedaan heb. Wel
vond ik de behandelingen pijnlijk. Mijn huid was altijd erg gevoelig. Verder ging het voedingsadvies
mij prima af!

Ook vond ik het soms lastig in combinatie met mijn sociale leven. Het was moeilijker om spontaan
met vriendinnen uiteten te gaan en je bent er toch wel een jaar mee bezig. Ik was ook erg ‘bang’ om
alles weer te gaan eten, dus dit heb ik ook wel uitgesteld.

De angst dat de rosacea terugkomt zit nog in mij, maar elk plekje dat nu op mijn huid verschijnt gaat
ook gewoon weer weg en volgens mijn behandelaar is de rosacea ook echt uit mijn huid.

Ik merk soms nog wel dat mijn huid kwetsbaar is, op het kerstdiner met rode wijn reageerde mijn
huid wel. Ik heb ook nog een paar afbouwbehandelingen staan en zal ook zeker elk half jaar terug
komen voor een controlebehandeling. Dat geeft me een vertrouwd gevoel.

rosacea behandeling resultaat
Huid na 24 behandelingen

Mijn tips

Ik zou zeggen; ga gelijk naar de Rositta Kliniek, wacht geen tien jaar, zoals ik heb gedaan. Ik heb te lang met rosacea rondgelopen en was ver van huis. Als je gelijk gaat, bespaart dat je een hoop gedoe.

Een tip voor de huisartsen en dermatologen: sta open voor andere geneeswijzen als hier nog geen
wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is.

De Rositta Methode heeft voor mij erg goed gewerkt, zoals ook op de foto’s is te zien.