Skincare rosacea

Effectieve huidverzorging voor rosacea; tips om de symptomen van rosacea te verlichten.

Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening die zich uit in roodheid op de wangen, bultjes, puistjes en soms kleine bloedvaten die zichtbaar worden op het gezicht. Het kan zowel fysiek ongemak als emotionele stress veroorzaken. Mensen met rosacea weten dat het beheersen van de symptomen een uitdaging kan zijn, maar met de juiste huidverzorgingsroutine en levensstijlaanpassingen is het mogelijk om de klachten iets te verlichten.

Is de rosaceabehandeling bij de Rositta Kliniek voor nu even een brug te ver, dan is het wel van belang je rosaceahuid goed te verzorgen en rekening te houden met de verschillende rosaceatriggers.

Rosacea skin care

Een milde en zachte huidverzorgingsroutine is essentieel voor jouw rosaceahuid. Hierbij een aantal tips om jouw huid met rosacea zo goed mogelijk te verzorgen:

Gebruik milde reinigingsmiddelen
Kies voor zachte, alcoholvrije reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid. Vermijd producten met agressieve ingrediënten zoals sulfaten en parfum. Wanneer je je gezicht reinigt, maak dan geen harde en krachtige bewegingen. Hierdoor kan je huid extra rood worden of uitdrogen.

Hydrateer de huid
Gebruik een milde, alcoholvrije moisturizer om de huid gehydrateerd te houden. Dit kan helpen om roodheid en irritatie te verminderen. Ook een zachte en kalmerende dagcrème met ingrediënten als calendula en groene thee, is goed voor je huid.

Zonbescherming
Bescherm de huid tegen de zon met een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF. Zoek naar producten die speciaal zijn geformuleerd voor de gevoelige huid en die geen chemische filters bevatten.

Vermijd agressieve behandelingen
Vermijd scrubs, peelings en andere agressieve behandelingen die de huid kunnen irriteren en ontstekingen kunnen veroorzaken.

Rosacea skin care die averechts werkt

Hoewel huidverzorging de symptomen van rosacea enigszins kan verminderen, haalt een goede huidverzorging rosacea niet weg. Naast het zorgvuldig verzorgen van je rosacea-gevoelige huid, zijn er nog andere stappen die je kunt nemen, zoals het vermijden van triggers.

Omdat je huid gevoelig is door rosacea, loop je vaak tegen producten aan die tegenstrijdige effecten kunnen hebben. Sommige verzorgingsproducten of medicijnen kunnen de symptomen verergeren, terwijl andere slechts tijdelijke verlichting bieden, waarna de rosacea heftiger terugkomt. Voor mensen met rosacea is het dan ook vaak een uitdagende taak om de juiste producten of medicaties te vinden die echt werken.

Let op: ook sommige schoonheidsbehandelingen kunnen averechts werken, dus het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een ervaren huidspecialist voordat je iets probeert.

Ontdek jouw rosaceatriggers

Het is belangrijk om te ontdekken wat jouw triggers zijn die rosacea kunnen verergeren. Deze kunnen variëren van persoon tot persoon, maar veelvoorkomende triggers zijn onder meer blootstelling aan de zon, hete dranken, gekruid voedsel, alcohol, stress en extreme temperaturen. Door bewust te zijn van deze triggers kun je proberen ze te vermijden of te minimaliseren. Wij hebben de tien meest voorkomende triggers van rosacea voor je op een rijtje gezet. Bekijk hier het artikel.

Rosacea behandelen

Voor mensen met rosaceasymptomen kan een bezoek aan een rosaceakliniek nuttig zijn. Huisartsen en dermatologen geven vaak aan dat je moet leren leven met rosacea, want het gaat niet meer weg. Toch hebben wij bij de Rositta Kliniek al honderden mensen behandeld die nu rosacea-vrij door het leven gaan (lees onze reviews hier). Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis intake + gezichtsscan in. Wij bekijken dan jouw huid met onze gezichtsscan en op basis daarvan geven wij jou advies. Geheel vrijblijvend.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken met één van onze huidtherapeuten? Maak dan via onderstaande knop een afspraak voor een gratis huidscan + intake. Of bel naar 088-767 48 82.