Hoewel de exacte oorzaak van rosacea (nog) niet bekend is, zien wij vaak dat zonlicht een mogelijke oorzaak kan zijn. De zon is voor veel (huid)ziektes een trigger. Toch zijn er mensen die beweren dat ze in de zomer veel huidverbetering zien. Maar wat voor verband zit er tussen de zon en rosacea?

Onderzoeken naar het verband tussen de zon en rosacea

Volgens onderzoeken bestaat er een correlatie (verband) tussen rosacea en de zon. Zeker voor mensen met subtype 1 rosacea kan de zon een verslechtende factor zijn. Dit wil niet zeggen dat de zon de oorzaak is van rosacea. Dit is namelijk (nog) niet onderzocht. Uv-straling zorgt wel voor meer schadelijke deeltjes in de huid. Het vervelende is dat mensen met rosacea vaak al meer van die deeltjes hebben.

Insmeren met SPF-50

Het is daarom van belang om je goed in te smeren. In onze webshop hebben wij een beschermende Suncream met SPF-50 met UVA- en UVB-filter. De Vitamine E die in de romige crème zit gaat cel beschadiging en huidveroudering, door Uv-straling, tegen.

De crème verbetert de natuurlijke barrièrefunctie van de huid en Minimaliseert uitdroging. Bij een felle zon is het goed om de huid meerdere malen per dag dekkend in te smeren. Zeker bij de eerste zonnestralen van het jaar. Dit omdat onze huid weer even moet wennen aan het zonlicht. Wanneer je dit niet (dagelijks) doet, kan dit tot hevige rosacea leiden.

De schadelijke straling is het hele jaar door aanwezig. Belangrijk dus om elke dag te blijven smeren! De Lamara suncream SPF 50 is geschikt voor mensen met een gevoelige huid, acne en rosacea. Echt een aanrader!

HOE WIJ ROSACEA BEHANDELEN

Met onze rosacea-behandeling kunnen wij iets aan de rosacea doen. Rosacea is een chronische huidaandoening die veel voorkomt, 3 tot 4% van de bevolking heeft er mee te maken. Rosacea kan sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven, mede omdat het primair in het gezicht plaatsvindt.

Onze huidspecialiste, Rositta Kaijser, heeft gedurende 30 jaar haar behandelmethode voor rosacea geoptimaliseerd. Deze unieke methode leidt in bijna alle gevallen tot een blijvend klachtenvrij gezicht.

Rositta behandelt veel mensen die in het medische circuit  geen afdoende behandeling gevonden hebben. Indien je op zoek bent naar een adequate behandeling voor rosacea kan de Rositta kliniek helpen!

DE ROSITTA METHODE

Onze rosacea behandeling bestaat uit drie onderdelen. Namelijk de cosmetische behandelingen die wij twee weken lang dagelijks en daarna minder intensief (afhankelijk van het resultaat) doen. Daarnaast ontvangt u verzorgende producten en geven wij advies over hoe u uw eetpatroon/levensstijl kunnen veranderen.

 

Je kunt geen reacties geven