Ervaringsverhaal

13 jaar geleden kwam Lummie erachter dat ze rosacea had. Een antibioticakuur bleek de enige oplossing, volgens de huisarts. Lummie geloofde dit niet en ging op zoek naar alternatieve oplossingen. Na een aantal laserbehandelingen kwam de rosacea erger terug en daarna kwam ze bij ons terecht. Daar is ze nog altijd dankbaar voor: “De Rositta Kliniek heeft de rosaceabehandeling die écht helpt.”

Over mijn en mijn rosacea

“Ik ben Lummie en ik ben 63 jaar. Ongeveer 13 jaar geleden kwam ik er achter dat ik rosacea had. Achteraf gezien had ik het al veel langer, niet wetende dat het rosacea was. Ik kreeg vaak een knalrood gezicht, later kwamen er ook bultjes en ontstekingen bij op mijn huid.

Toen ik grote ontstekingen kreeg en de klachten extremer werden, ben ik naar de huisarts gegaan. De huisarts constateerde meteen rosacea. Het was fijn dat ik een diagnose kreeg, zodat ik er wat aan kon doen. Dacht ik, want dat bleek helaas niet het geval. Volgens mijn huisarts is rosacea blijvend. Hij raadde me aan een antibioticakuur te nemen en op Google verder te zoeken naar eventuele oplossingen.

Daar schrok ik van en het maakte me radeloos. Ik ben online gaan zoeken naar oplossingen. Ik vond van alles. Zoals een rosacea-dieet waar je zo min mogelijk voeding met histamine, suiker en scherpe kruiden mag nemen. Dit dieet ben ik gaan volgen. Verder ben ik ook voedingssupplementen gaan slikken, zoals lysine, zink en vitamine C. Ik ben zelfs zon en kou gaan vermijden, want dat deed pijn aan mijn gezicht.

Zo heb ik het een paar jaar kunnen onderdrukken, maar toch werd het weer erger. Dus toen besloot ik laserbehandelingen te doen bij ‘Velthuis kliniek’. Dit leek even te helpen, maar na een jaar is het erger teruggekomen. Dus ik weer terug naar de kliniek, maar we durfden niet verder… Ik had zoveel pijn en mijn gezicht zag er niet uit.”

Rosacea wang
Rosaceawang

Mijn laatste hoop

“Ik wist van het bestaan van de Rositta Kliniek, maar eerlijk gezegd dacht ik eerst: wat kan een kliniek nou doen wat ze in het ziekenhuis niet kunnen? Toch heb ik een afspraak gemaakt. Het voelde meteen goed, de intake werd gedaan door behandelaar Tanja. Ze was heel duidelijk en overtuigde mij er van dat ze me kon helpen. Ik heb even getwijfeld, omdat ik bang was dat het weer erger zou worden door een behandeling.

Dé rosaceabehandeling bij de Rositta Kliniek is niet één behandeling, maar is een behandeltraject. Het duurde bij mij ongeveer een jaar. Ik ben behandeld door Gretha, een hele fijne en kundige huidspecialist. Ze legde altijd precies uit wat ze deed. Het was zwaar en pijnlijk, maar ook heerlijk want er werd eindelijk écht iets gedaan. Dit was al na een paar dagen goed te zien, mijn huid verbeterde.

De eerste twee weken was het intensief, omdat ik elke dag een behandeling had. Maar ik had zoveel vertrouwen dat het goed kwam. Dit heeft mij er doorheen geholpen.

In totaal heb ik 27 behandelingen gehad, het zag er zo mooi uit dat ik niet kon geloven dat het zo zou blijven. Maar nu, na vijf jaar, is het nog steeds mooi en heb ik er alle vertrouwen in dat mijn rosacea niet terug komt.”

Rosacea genezen
Huid na de behandelingen

“Ik let nog op mijn voeding, ga elke vier maanden naar de Rositta Kliniek voor een controlebehandeling en gebruik hun producten. Dit vind ik fijn, omdat dit mij het gevoel geeft dat ik er controle over heb.

Tegen iedereen met rosacea wil ik zeggen: twijfel niet en laat je behandelen bij de Rositta Kliniek, zij helpen je écht. De zorg én het resultaat die zij bieden is geweldig. Ik ben weer zelfverzekerd en heb geen pijn meer aan m’n gezicht.

Je kunt geen reacties geven