Ervaringsverhaal

Ervaring over de behandeling van rosacea bij de Rositta kliniek. Antibiotica, IPL behandelingen, peelings en diëten hielpen allemaal niet tegen de rosacea van Odylle. Nu gaat ze het anders aanpakken. Ze ondergaat de rosacea behandeling van de Rositta kliniek. En om een goed beeld te krijgen van die rosacea behandeling neemt ze jullie mee in het traject en zal ze haar ervaringen delen..

Over mij

Ik ben Odylle Teunissen, 31 jaar en ik heb sinds 2,5 jaar ongeveer rosacea. In het dagelijkse leven werk ik als Marketing- en Communicatiemedewerker bij een groot accountantskantoor. In mijn vrije tijd ben ik veel tussen de paarden te vinden die bij mijn ouders staan. Daarnaast houd ik van gezelligheid met familie en vrienden, een wijntje op het terras of lekker uiteten hoort daar voor mij ook bij Wel ben ik erg bewust bezig met voeding omdat ik een intolerantie heb voor tarwe, koemelk en soja.

Ontstaan van mijn rosacea

Ongeveer 2,5 jaar geleden ontstonden er een aantal pukkeltjes op 1 wang. Deze pukkeltjes bleven terugkomen op dezelfde plek en op een gegeven moment gingen ze niet meer weg. Vervolgens kwamen er steeds meer pukkels en bultjes bij en mijn wang werd steeds roder. Een tijd later ontstond er op mijn andere wang hetzelfde. Nog weer later werden de plekken op mijn wangen steeds groter en ook mijn neus was zo nu en dan rood.

Wat rosacea met mij deed..

Ik vond het geen mooi gezicht dus ik begon het weg te werken met make-up. Toen was ik nog in de veronderstelling dat het vanzelf weer weg zou trekken. Toen dat niet het geval bleek heb ik contact opgenomen met de huisarts. Zij gaven de diagnose ‘Rosacea’ en vertelden dat het een chronische huidaandoening is waar niets aan te doen is. Toen schrok ik wel even! En daarna is mijn zoektocht begonnen en heb ik van alles geprobeerd om er vanaf te komen.

In het begin en dan heb ik het over het eerste half jaar belemmerde het mij nog niet heel erg in het dagelijks leven. Maar de jaren daarna wel. Ik ging vrijwel nooit de deur uit zonder make-up op mijn wangen. Ik ben gek op zon, maar ook dat werd steeds minder leuk omdat mijn wangen daarna erg rood en warm waren. Die warmte ging er ook niet meer uit dus eigenlijk liep ik de hele zomer met gloeiende wangen en dat terwijl de zomer mijn lievelingsseizoen is.

Ook ben ik gek op een wijntje, maar dat kon ook niet meer. Na 1 glas wijn stonden mijn wangen (later ook mijn oren) letterlijk in de ‘fik’. Dus als ik een uitje had stelde ik mezelf telkens de vraag: ‘Heb ik het er vandaag voor over dat ik straks met gloeiende wangen op bed lig en dat ik morgen weer veel pukkels en ontstekingen heb?’ Bij steeds meer mensen begon het op te vallen en vroegen ernaar. Dat waren echt geen leuke momenten voor mij!

Wat ik heb geprobeerd om van rosacea af te komen

Allereerst heb ik van de huisarts een crème met antibiotica gekregen, maar dat hielp niet. In mijn beleving is dat ook puur ‘het onderdrukken van’. Ik wilde graag dat de oorzaak aangepakt werd, maar ik wist in het begin nog niet hoe. Vervolgens ben ik bij een huidzorgkliniek terecht gekomen en daar heb ik IPLbehandelingen gehad. Na een stuk of 3 behandelingen zeiden ze het niet met zoveel woorden, maar het kwam erop neer dat het geen effect had en ze dus niets meer voor mij konden doen. Dus mijn ervaring met de IPL rosacea behandeling is helaas niet goed.

Toen heb ik zelf veel zalfjes, crèmepjes etc. geprobeerd, ook omdat veel mensen om mij heen met goedbedoelde adviezen kwamen. Van binnen voelde ik al gelijk dat dat me ook niet ging helpen en dat het weer ‘het onderdrukken van’ is.

En toen…

Toen kreeg ik een appje van mijn zus met een link naar de Facebookpagina van de Rositta Kliniek. Ik vond het gelijk interessant en heb alles goed doorgelezen, foto’s bekeken en alle video’s zo’n 10x bekeken. Meteen dacht ik: ‘Dit kan weleens de kliniek zijn die mij eraf gaat helpen’. Dus ik heb toen een gratis gezichtsscan laten maken bij de Rositta Kliniek in Assen en daar werd nogmaals bevestigd dat ik Rosacea heb.

 

Ook kreeg ik gelijk alle informatie over de behandelingen. Toen ze begonnen over voeding viel bij mij het kwartje. Omdat ik de behandeling erg prijzig vond heb ik uiteindelijk een klein jaartje getwijfeld of ik het wel of niet ging doen. Ook wilde ik zelf eerst nog meer uitzoeken over voeding. Al jarenlang heb ik onrustige darmen en door wat speurwerk kwam ik er snel achter dat wanneer je darmen ongelukkig zijn, je huid dat ook is.

Toen dacht ik ‘bingo!’ dus ik heb gelijk een afspraak gemaakt bij een Orthomoleculair voedingstherapeute voor een EMB bloedtest. Daaruit bleek dat ik een intolerantie heb voor tarwe, koemelk en soja. Vervolgens heb ik een jaar lang al deze producten uit mijn voeding geschrapt. Mijn huid werd vooral niet slechter, maar ook niet beter. Toen was ik aangebroken bij mijn laatste redmiddel: De Rositta Kliniek.  

Week 1 van de rosacea behandeling bij de Rositta kliniek

En daar was week 1, de allereerste behandelweek bij de Rositta Kliniek. Ik vond het spannend, maar was ook erg nieuwsgiering naar de behandeling. Volgens mij heb ik ook echt veel vragen gesteld aan mijn behandelaar Tanja. Gelukkig beantwoorde ze mijn vragen en stelde me gerust. De eerste week ging voor mijn gevoel erg snel en ook het voedingsadvies kwam ik goed mee uit de voeten. Misschien ook omdat ik al een jaarlang op een soortgelijk (minder streng) voedingsdieet zat. Dus week 1 ging eigenlijk wel lekker, maar na de eerste week werd het andere koek. 

https://youtu.be/f0pFiCx5thc
Vlog eerste week rosacea behandeling

Week 2

Eerlijk is eerlijk, ik had het traject iets onderschat en dacht ‘dat doe ik er wel even bij’. Nooit bij stilgestaan dat je lichaam moet wennen aan het nieuwe voedingsdieet dus ik ging gelijk na de eerste week ontgiften en was totaal niet fit. Ook psychisch vond ik het wel een dingetje dat ik veel korrels op mijn gezicht had en er beetje spookachtig uitzag. Toch was ik iedere dag weer blij als ik weer heen mocht, want ze gingen tenslotte wel mijn huid beter maken en daar had ik erg veel zin in!

Week 3

De derde week ging het zowel fysiek als psychisch weer helemaal goed met me. Mijn huid werd al steeds mooier en ik zat in een goede flow met de voeding. Ik had niet verwacht dat ik al zo snel resultaat zou zien, dus ik was echt heel blij!! Alle lof ook voor mijn behandelaar Tanja!

Volle vertrouwen

Ik heb er alle vertrouwen in dat deze behandeling gaat werken! Als ik nu naar 3 weken al zo’n mooi resultaat zie dan kan het niet anders dan nog alleen maar mooier worden. Natuurlijk vind ik het wel heel spannend hoe het straks na de behandelingen verder gaat. Je wilt gewoon niet dat Rosacea ooit weer terugkomt! Daarom zet ik mij ook voor de volle 100% in en samen met de Rositta Kliniek gaan we voor het beste resultaat. Dus tot nu toe is mijn ervaring van de rosacea behandeling top!

Tips

Als je nog niet gestart bent zou ik zeggen: ‘Niet twijfelen, maar doen!’ En als je in het begin van het traject zit dan zou ik willen zeggen: ‘Volhouden, want voor je het weet (en dat is echt heel snel) zie je al mooie resultaten en daar doe je als Rosacea-patiënt alles voor!

En houd vooral de Rositta kliniek in de gaten voor de rest van mijn traject. Ik zal mijn ervaring met de rosacea behandeling per fase met jullie delen 🙂 !

 

Je kunt geen reacties geven