Roodheid in het gezicht? – Rosacea huid

Last van een rode huid?

Dan is de kans groot dat je last hebt van rosacea. Je bent helaas niet de enige. Roodheid in het gezicht komt bij heel veel mensen voor. En wij hebben dé methode die roodheid/rosacea definitief de das om doet.

Hoe ontstaat roodheid in het gezicht?

Roodheid in het gezicht ontstaat door verschillende factoren. De rosacea huid is al overgevoelig en de triggers die de rosacea huid extra activeren zijn onder andere de zon, histamine rijk voedsel, zuivel, sporten, pittig eten, roken, alcohol, stress en verkeerde cosmetica. Ook is rosacea vaak erfelijk.

Dus wanneer je één of meer van deze factoren hebt, doet, eet of drinkt is de kans op een rood gezicht nog groter.

Rosacea huid

De oorzaak van rosacea is nog steeds niet helemaal bekend. Wel weten we dat bij de rosacea huid de huid barrière is aangetast, waardoor de huid gevoeliger is voor factoren van buitenaf. Hierdoor ontstaan er weer sneller ontstekingsreacties, maar het kan per persoon verschillen welke factor voor klachten zorgt.

Ook is de aanwezigheid van bacteriën vermoedelijk een oorzaak. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een rosacea huid veel meer demodexmijten (bacteriën) op de huid hebben zitten.

Hoe ziet de rosacea huid eruit?

De rosacea huid is voornamelijk te herkennen aan rode plekken op de wangen, neus, voorhoofd en kin. Het kan in combinatie zijn met kleine of dikke bulten, maar dan vaak zonder mee-eters erin.

Andere symptomen van rosacea zijn:

Hoe behandel je rosacea?

Rosacea is een huidaandoening die niet vanzelf weggaat. Vaak zorgt rosacea voor fysieke klachten, maar ook voor mentale klachten. Mede daarom vinden wij het erg belangrijk om rosacea definitief vaarwel te zeggen.

Het is belangrijk om de rosacea huid volledig te ‘resetten’. Dit doen wij door een intensieve behandeling aan het gezicht in combinatie met een dieet en verzorgende producten.

Tijdens onze behandeling worden de ontstekingen verwijdert, pakken we de demodexmijt aan en bouwen we de huidweerstand weer op.

Na de behandeling heb je geen rosacea huid meer, maar een gezonde huid! Onze methode is blijvend en effectief.

Zeker weten of je rosacea hebt?

Een huidscan is bij ons altijd gratis.